Videós performanszban vállalják a tanköztársaságot az SZFE diákjai

2020. október 18. 12:51
Új videójukban büszkén tartják magukat bűnbaknak a színművészetis hallgatók.

A Facebookra feltöltött performansz arról szól, hogy Németh Gábor oktatói szavaira ráerősítve az SZFE különböző évfolyamú és különböző szakjaira járó hallgatók mindig vállalják az egyetemfoglalás felelősségét. 

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szó szoros értelmében is LÁTSZIK, hogy unják magukat, s tudatában vannak, hogy jelentéktelenek, ezért ripacskodnak. Ezért szerintem nem kellene erőltetni a kitelepítésüket, hanem egyszerűen meg kellene kerülni őket: új Egyetem, új diákság, új oktatók, új épület stb. Ezek meg csináljanak, amit akarnak, akkreditáció nélkül, fizetés nélkül, magukra hagyva.

Vajh miért nem döntött még a bíróság, hogy a sztrájk jogszerű-e? Vajon miért nem adott ki vagy tagadta meg a kerületi jegyző a bírtokvédelmet?

Egyre kevesebben vannak.
Szerinted hogyan oldható meg, akik elfoglalták az egyetemet, mi kiszabadítsuk? Nem logikátlan?

Nem kell más következmény, mint az, hogy nem ismerik el ezt a félévet, meg a többit, ha így folytatják. Az már nem tartozik az autonómiába, hogy önmaguknak adnak diplomát.

Akkor most mit kapnak a pénzükért? Autonómiát igen, de diplomát már nem.

Az olyan egyetemeken, ahol nincs ideológiai szál - műegyetem, orvosi - ilyen kérdések nem merülnek fel. Az eddigi oktatók tovább taníthattak volna, legfeljebb el kellett volna fogadniuk más felfogású oktatókat is. Így viszont kialakult volna egy olyan helyzet, hogy melyiket fogadják el jobban az ott tanulók. Úgy tűnik, ez elől menekültek. Hiszen tehették volna azt is, hogy elfogadják az új felállást, majd egy, vagy két félév után jön a kritika. Megtörténhetett volna az is, hogy lettek volna olyan oktatók, akiket a diákok nem fogadnak el. És akkor konkrétumokról lehetett volna vitatkozni.

Így viszont előre vetített látomásokon görcsölnek, valamin, amit ki sem próbáltak, valamin, amit nem mertek felvállalni, majd a tények alapján megtámadni.

De a rektorok nem állnak ki, mert nem nekik, hanem az érintetteknek kéne háborogni. Ők viszont nem teszik. Ugyanaz, mint a CEU egy törvény mindenki másnak jó volt, őket kivéve. És akkor jön a mára divattá vált áldozat kultusz.

Meg lehet szüntetni az állami színészképzést, és akkor lehet olyan tanintézményt létrehozni, amilyent akarnak. Teremtsék meg a feltételeit azok, akiknek nem jó a mostani állapot. Keressenek fenntartót és kövessék annak az elvárásait. Mert lesznek, például meg kell térülni a befektetett pénznek.

Ma is tüntetnek értük. A hvg szerint több száz szimpatizáns tüntet, tehát kb 200-250 ember.

Akkor ez az év kiesik az Egyetem történetéből, sjövőre indul az új... Ezekkel a begőzölt diákokkal úgysem lehetne már értelmes oktatást tartani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés