Vissza kell állnia a normális életnek a nyájimmunitás érdekében – állítják tudósok

2020. október 17. 9:16
A Nagy Barrington Nyilatkozatot neves epidemiológusok és közegészségügyi tudósok alkották meg.

„Fertőző betegségek epidemiológusaként és közegészségügyi tudósként komoly aggodalmaink vannak a jelenlegi COVID-19 politikák, intézkedések káros testi és lelki egészségre gyakorolt hatásaival kapcsolatban. Olyan megközelítést javaslunk, amelyet fókuszált védelemnek hívunk” – javasolja Dr. Martin Kulldorff, a a Harvard Egyetem orvosprofesszora, Dr. Sunetra Gupta, az Oxfordi Egyetem professzora és Dr. Jay Bhattacharya, a Stanfordi Egyetem Orvostudományi Karának professzora közös nyilatkozatában. Az október 4-én, az Egyesült Államokban kelt, Nagy Barrington Nyilatkozat arra kéri a világ vezetőt, hogy enyhítsenek a korlátozásokon és a nem veszélyeztetett lakosság számára engedjék meg, hogy visszatérhessenek a járványt megelőző életük keretei közé. A szakértők szerint erre azért van szükség, mert a jelenlegi helyzet fenntartása hosszú távon pusztító hatással lesznek rövid és hosszú távon is a közegészségügyre, a társadalomra és gazdaságra is. „Az eredmények (hogy csak néhányat említsünk) alacsonyabb gyermekkori oltási arányokat, romló szív- és érrendszeri betegségeket, kevesebb rákszűrést és romló mentális egészséget eredményez – ami az elkövetkező években nagyobb halandósághoz vezet, mint amit jelenleg a vírussal kapcsolatban észrevehetünk. A munkásosztály és a társadalom fiatalabb tagjai viselik a legnagyobb terhet. A diákok iskolától távol tartása súlyos igazságtalanság” – emelik ki.

A tudósok szerint a legtökéletesebb módszer a nyájimmunitás minél hamarabbi elérése lenne, melyhez ugyan segítséget nyújthat a vakcina, azonban nem függ tőle. Véleményük szerint a legkiegyensúlyozottabb megoldás az lenne, ha a nem veszélyeztetett népesség szabadon élhetné az életét, a célzott védelem eszközeivel pedig biztonságot nyújtanánk a veszélyeztetetteknek, ugyanakkor nekik sem tiltanák meg a részvételt bármiben is, ugyanis nekik is segíthet a nyájimmunitás kialakítása.

A nyilatkozatot EZEN a linken alá is lehet írni.

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekem a nyilatkozatban foglaltak tűnnek inkább racionálisnak és józannak... VISZONT minden jel szerint Európa (és nyilván ezáltal rövid időn belül kényszerűen Magyarország is) a "húzd meg
- ereszd el" jojózást választotta... ami szerintem semmi mást nem ér el, mint időben drasztikusan széthúzza az amúgy is nagyjából elkerülhetetlen megbetegedéseket, halálozásokat, miközben szétveri a társadalmat, gazdaságot is...

Sajnos ez emberéletekkel való sakkozás, de el kell végezni. Mennyire veszélyes ez a kurva járvány? Mennyire veszélyes a társadalom megbénítása a karanténnal? Tavasszal veszélyesebbnek tűnt a járvány, most mintha kevésbé volnánk beszarva.

Amint már duzur is utalt rá helyesen, az éremnek több oldala van. A tárgyilagosság megkívánta volna, hogy a mandiner e poszt mellé tegye az október 15 -én a The Lancet által publikált John Snow Memorandumot is.

Nyolcvan szakember- virológus, pszichológus, gyermekorvos, stb. - a világ minden tájáról úgy foglalt állást, hogy téves és veszélyes, feleslegesen sok emberáldozatot követel a nyájfertőzés elmélete, gyakorlata, nem állítja meg a vírus terjedését. Az aláírók szerint sürgősen átfogó szociális-gazdasági programokra van szükség a sérülékenyek támogatására.

Amit a vírus ellen lenni tehet: szigorú kontroll a terjedés megakadályozására. A vércsoportok hatással lehetnek az egyéni kitettségre és a betegség lefolyásának súlyosságára.

Vannak, akik puszta gazdasági lobbi érdekeket vélnek megjelenni a különböző állásfoglalások mögött. Egy biztos, a földi halandó teljes bizonytalanságban él, ha intelligens, akkor betartja a ma javasolt védelmi indikációkat. Maszkot hord, távolságot tart, ha tud, akkor otthonról dolgozik, s személyesen, családjával is kerüli a nagyobb létszámú összejöveteleket - hogy mit jelent, nehéz megmondani, az olasz kormány családi zsúron is hat főben gondolkodik és csak az együtt élő családtagok részvételét javasolja - , s a magam részéről, az össze hátrányával egyetemben támogatom a távoktatást, az óvodák bezárását is.

A döbbenet csak folytatódik, ha az ember a vakcinákra, a már alkalmazott terápiákra gondol. Magyarországon elkezdték a RENDEVISIR gyártását - eredendően ebola orvosság - , miközben tegnap a WHO egy saját vizsgálatra hagyatkozva kijelentette, hogy ez az orvosság alkalmatlan a coronavírus kezelésére.

Szerencsétlen fertőzött bekerül az ellátó láncba, s nem tudja, hogy mi vár rá.

Szeressétek egymást, kezdjetek el élni.......

Nemrég olvastam. Normál egészségi állapotban lévő embereknél, a vírus okozta fertőzésnél, a komolyabb betegség és elhalálozás egyenlő a nullával.

Akiknél komoly problémát okoz, azoknál volt valamiféle más betegség, fertőzés stb. kombináció. Vannak tudósok, kik azt állítják, hogy sokszor pont az intézkedések súlyosbíthatják a bajt azzal, hogy az emberek kevesebbet mozognak, sokak számára nehezebbé vált az elérhető az orvosi ellátás, a bezártság az idősotthonokban, a jövedelem kiesések depressziókhoz vezetnek, ezek mind növelik a betegség lefolyásának súlyosabb lefolyását.

Csehországban az arcmaszk viselésével kapcsoatban végeztek egy kísérletet. A több órán keresztül, illetve az egy és kétnapos maszk használatát követően a bene lévő kórokozókat vizsgálták. Már a néhány órán át viselt maszkban is fellelhetők voltak nagyobb mennyiségben a kórokozó baktériumok, és a több napon át viselt maszkban már megjelentek a gombák is. Ezek a kórokozók a vírusfertőzéssel együtesen már bajt is okozhatnak, főleg a férfiaknál, ahol a maszkon már nagyobb mennyiségben is jelen volt a szőrzsír.

"(ld. az első hullámban a szlovák elhunytak számát!)."

Szlovákiában, patológiai vizsgálat után döntik el, hogy koronavírus áldozat, vagy sem. Az nem elég, hogy előzőleg kimutatták nála a fertőzest. Vannak országok, ahol pld. ha valaki szívroham miatt hal meg, de ha előzőleg pozitív volt a tesztje, akkor azt a koronavírusos áldozatok kőzé sorolják.

Ha a maszkot csak arra pillanatra használja, hogy elmegy néhány megállót, még túl is élheti azt a koszos maszkot.

"Aki időt, nyer, életet nyer. Ilyen esetben szó szerint."

Vannak akik állítják, hogy ez az időnyrés több áldozatot szed, mint maga a SARS Cov-2 vírus. Ami pedig az én véleményemet illeti, az nagyon imbolyog.

Hány óránként tesztelnél mindenkit?

"Tehát teljesen jogos egy fertőzött krónikus beteg halálát a covid számlájára írni, mivel nélküle a beteg még élhetet volna egy ideig."

Ez esetben minden egyes halál koronavírus okozta halál lesz. Mert a vírus előbb-utóbb az egész társadalomra ki fog kiterjedni. Tulajdonképpen ünnepelhetnénk is, hisz ezzel elérjük azt az ideális állapotot, hogy már senki sem fog rák, vese, fekély, cukor stb. bajba belehalni, csak egyetlenegy halálos betegség fog létezni a Covid-19.

"Az utcán találkoztam sok melóssal akik maszk nélkül dolgoztak , szombaton is.
"Kell a pénz !""

A vírust nem lehet megállítani. Előbb utóbb elérjük azt a pontot, amikor a PCR tesztek már nem azt fogják kimutatni, hogy mennyi fertőzötett regisztráltak, hane azt, hogy mennyien vannak azok, akiket még elkerült a vírus. De szerintem nem kell megijeni. A pozitív teszt még nem jelent betegséget. Egyébként a tesztek nem tudják kimutatni azt sem, hogy aktív vírust mutattak-e ki, vagy csak vírus maradványokat.

"Kína hogyan is állította meg a vírust ?"

Szerintem nem állította meg.

Válaszok:
hátakkor | 2020. október 17. 13:28

1,4 milliárdból 270 aktívról tudnak. Találnak 2 pozitívet, az egész városrész megy karanténba.

Válaszok:
Himalája | 2020. október 17. 13:54

"Nézz után a világ hírforrásaiban. Mind elismeri hogy igen."

Most képzeld el azt a szitut, hogy nem tesztelnének, és azt az országos átlag napi 10-20 elhunytat azoknak az alapbetegségeknek számlájára írnák, melyekben azt elhunytak szenvedtek (mivelhogy normál ember ebbe nem szokott belehalni, a tüneteket maximum ha netán előfordulnának közönséges náthának vélnék), semiféle járványról nem is tudnál.

Egyébként, rengeteg más kórokozó is okoz reszpirációs tüneteket, azokra miért nem tesztelnek? Vagy azok már meg szűntek létezni?

"1,4 milliárdból 270 aktívról tudnak. Találnak 2 pozitívet, az egész városrész megy karanténba."

Van erre más módszer is. Fehéroroszországban karantén helyett rendszeresen százezres tüntetéseket rendeznek Lukasenka ellen, és lám működik a dolog, kevesebb az áldozat mint MO-n.

"Amikor 24 eves vizilabdazok hetekre kidolnek miatta es korhazba kerulnek"

Ennek az ügynek szerintem nagyobb a füstje mint a lángja. Az egyik, amelyik korházba került, tüdőembóliája volt, amit nagy valószínűseggel nem a vírus okozott. A többiek pedig otthon kiheverték.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés