Bosszút esküdött az azeri elnök

2020. október 17. 14:27
Ilham Alijev azeri elnök szombaton ezt azután jelentette be, hogy hajnalban lövedékek csapódtak be Azerbajdzsán második legnépesebb városában, Gandzsában, melyben 13 civil életét vesztette.

Bosszút esküdött Ilham Alijev azeri elnök szombaton azután, hogy hajnalban lövedékek csapódtak be Azerbajdzsán második legnépesebb városában, Gandzsában, melyben 13 civil életét vesztette. Alijev szerint Örményország a támadással háborús bűncselekményt követett el. „Ha a nemzetközi közösség nem fogja felelősségre vonni ezért Örményországot, majd mi megtesszük. A csatatéren fogunk bosszút állni” – mondta az azeri elnök. Alijev egyúttal katonai győzelmekről számolt be: elmondta, hogy az azeri haderő visszafoglalt „a szeparatistáktól” két újabb települést Hegyi-Karabahban, Fizulit és Dzsabrailt. „Uraljuk a harcmezőt” – mondta, és hozzátette, hogy Azerbajdzsán soha nem támad civil célpontokat. Megismételte, hogy az azeri offenzívát csak akkor állítják le, ha Örményország kivonul Hegyi-Karabahból.

A 300 ezer lakosú Gandzsa szombat hajnalban már nem először volt tüzérségi támadás célpontja. Örmény részről azzal indokolták a csapásokat, hogy a város és környéke az azeri katonaság egyik műveleti központja. Gandzsa ad otthont egy légibázisnak, egy gépesített dandárnak, a hadsereg több üzemanyagraktárának, utánpótlást gyártó üzemeknek, továbbá azeri különleges egységek is állomásoznak ott. Örmény közlés szerint helyi idő szerint péntek este tíz órakor és szombat hajnali fél ötkor és fél hatkor is robbanások rázták meg Hegyi-Karabah székhelyét, Sztepanakert városát.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

valoban hallatlan es felhaborito hogy vissza mernek loni, micsoda skandallum

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés