Új pártot alapít Pálinkás József

2020. október 12. 13:13
Újabb ellenzéki párt tűnik fel a magyar politika horizontján – írja a Magyar Hang.

Új Világ Néppárt néven pártot alapított Pálinkás József akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, aki az első Orbán-kormányban oktatási miniszteri posztot is betöltött – számol be a Magyar Hang. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy csütörtökön mutatják be formációjukat és céljaikat az egykoron LMP-s Ábrahám Júliával és az egészségügyi szakértőként megismert Lantos Gabriellával.

Pálinkás József az utóbbi időszakban többször is felszólalt a kormány politikája ellen. A Magyar Hangnak még tavaly decemberben adott interjújában azt mondta, a rendszer tartósnak tűnik, de feltűnőek azon gyengeségei, amelyek a bukását okozzák majd. Az oktatás, a gyógyító ellátás, a tudományos kutatás, az államigazgatás szakmai leépülése előbb-utóbb kétséget kell, hogy ébresszen minden magyar állampolgárban

(hang.hu)

Összesen 244 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem, 2022-ben már el tudnak indulni a választáson:-)))))

Hadd találjam ki: NEM indulnak el önállóan semmiféle választáson, hanem kapásból betagozódnak a DK-MSZP-stb.-be...

Talált, süllyedt.

:-)
Az is lehet, hogy szövetségre lép a Gyurcsanyival:-)

Gondolom az fáj neki, hogy egy húzással szétrombolták, amit akadémiai elnökként felépített, és ami egyébként valóban komoly teljesítmény volt. Az ő sértettsége érthető legjobban, de amint látszik, a realitásérzékét is ő vesztette el leginkább.

Felfoghatatlan, hogy egy komoly tudós nem érti, ismert entellektüeleket felsorakoztató pártoknak csak tisztán listás választási rendszerekben lenne esélyük. Választókerületi rendszerben csak az önkénteseket mozgósítani képes tömegpártok képesek jelölteket állítani és kampányolni.

Lesz egy konzervatív liberális pártunk?

Azt jól érzékelik egyre többen, hogy le kell váltani az ellenzéket.
De nem ilyen régi arcok fogják megtenni.......
Az új szocdem pártvezér lehet, hogy még általános iskolás:-)

Most soroljuk fel a hamvába holt pártalapítások tömkelegét? Pálinkás már nagyon öreg egy ilyen akcióhoz.

És még sorolhatnánk: Magyar György pártja a Harmadik Oldal Magyarországért, Palotás Köztársaság Pártja, Pozsgay és Gémesi már nem is tudom milyen nevű pártja stb. A képlet: van egy téves önértelmezése szerint "nagy név", s csatlakoznak hozzá más pártokból kikopott maximum közepes figurák / pl. Ábrahám Judit Pálinkáshoz /. S aztán jön az el-sem-kezdett-pártélet utáni szétesés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés