Új pártot alapít Pálinkás József

2020. október 12. 13:13
Újabb ellenzéki párt tűnik fel a magyar politika horizontján – írja a Magyar Hang.

Új Világ Néppárt néven pártot alapított Pálinkás József akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, aki az első Orbán-kormányban oktatási miniszteri posztot is betöltött – számol be a Magyar Hang. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy csütörtökön mutatják be formációjukat és céljaikat az egykoron LMP-s Ábrahám Júliával és az egészségügyi szakértőként megismert Lantos Gabriellával.

Pálinkás József az utóbbi időszakban többször is felszólalt a kormány politikája ellen. A Magyar Hangnak még tavaly decemberben adott interjújában azt mondta, a rendszer tartósnak tűnik, de feltűnőek azon gyengeségei, amelyek a bukását okozzák majd. Az oktatás, a gyógyító ellátás, a tudományos kutatás, az államigazgatás szakmai leépülése előbb-utóbb kétséget kell, hogy ébresszen minden magyar állampolgárban

(hang.hu)

Összesen 280 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még újabb párt az egypártrendszerben?

Remélem, 2022-ben már el tudnak indulni a választáson:-)))))

Hadd találjam ki: NEM indulnak el önállóan semmiféle választáson, hanem kapásból betagozódnak a DK-MSZP-stb.-be...

Talált, süllyedt.

:-)
Az is lehet, hogy szövetségre lép a Gyurcsanyival:-)

Gondolom az fáj neki, hogy egy húzással szétrombolták, amit akadémiai elnökként felépített, és ami egyébként valóban komoly teljesítmény volt. Az ő sértettsége érthető legjobban, de amint látszik, a realitásérzékét is ő vesztette el leginkább.

Felfoghatatlan, hogy egy komoly tudós nem érti, ismert entellektüeleket felsorakoztató pártoknak csak tisztán listás választási rendszerekben lenne esélyük. Választókerületi rendszerben csak az önkénteseket mozgósítani képes tömegpártok képesek jelölteket állítani és kampányolni.

Ha találkoznánk és szóba elegyednénk, csak annyit mondanék Pálinkásnak:
Józsikám, ez nem a fair play évszázada, ez a Soros-fasizmus, a totálbarbárság kora...

Lesz egy konzervatív liberális pártunk?

Azt jól érzékelik egyre többen, hogy le kell váltani az ellenzéket.
De nem ilyen régi arcok fogják megtenni.......
Az új szocdem pártvezér lehet, hogy még általános iskolás:-)

Most soroljuk fel a hamvába holt pártalapítások tömkelegét? Pálinkás már nagyon öreg egy ilyen akcióhoz.

És még sorolhatnánk: Magyar György pártja a Harmadik Oldal Magyarországért, Palotás Köztársaság Pártja, Pozsgay és Gémesi már nem is tudom milyen nevű pártja stb. A képlet: van egy téves önértelmezése szerint "nagy név", s csatlakoznak hozzá más pártokból kikopott maximum közepes figurák / pl. Ábrahám Judit Pálinkáshoz /. S aztán jön az el-sem-kezdett-pártélet utáni szétesés.

Gyurcsány nagy stratéga, ezt kár elvitatni. Nyilvánvalóan régóta töpreng azon, hogy a 22-es győzelemhez elégtelen az, hogy lenyesve minden más balliberális párt-pártocska szárnyát, maga alá gyűri az egész balliberális ellenzéket, hogy a náciknak is DK-s tagkönyvet oszt, hogy a balliberális média meggyőzi Lipócia lakóit is arról, hogy nem a Jobbik, hanem Orbán akarja Őket vagonba rakni.

Több kell - megtanulta Váczi Mihály, Még nem elég! című versét -, s honnan lehet még szavazókat verbuválni? Hát a sértett, csalódott fideszesektől - akik ugye haszonélvezői voltak a Fidesz kormányoknak, de mint emberek nullának bizonyulnak, egyszerű haszonlesők - , azoktól, akik nem értékrendek mentén politizálnak, pontosabban kizárólag saját egzisztenciális iránytűik szabta pályán mozognak, szabad, megvásárolható politikai vegyértékkel.

Pálinkás is egy az ilyen gerinctelenek közül. De Ferinek pontosan az ilyenekre van szüksége, s a maga szempontjából érthetően jár el, mozgatja a szálakat, próbálja összekuszálni a konzervatív oldalt.

A Néppárt elnevezés önmagáért beszél, nézzük meg mit takar ma ez a fogalom. Mintaként ott áll előttünk az Európai Néppárt, ami már csak a nevében az, valójában egy Soros zsoldban álló balliberális gyülekezet. Pálinkás ennek leképeződése, egy balliberális trójai faló, jelesül most Feri szolgálatában.

Hamar megszámoljuk:-)

Drukkolok neki, hajrá!

Pálinkás mindig is egy öntelt, hiú f.sz volt, ezt leplezni sem tudta. Most nem osztottak neki lapott, ezért sértődöttségében maradék renoméját is lenullázza. Nem kár érte: megmérettetett, és könnyűnek találtatott...

Mi a fenének? Nincs már így is elég párt? Úgyis elsorvad, mint a többi önjelölt párt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés