Kunhalmi Bíró Lászlótól akarja hallani, hogy mire szavazzon az Országgyűlésben

2020. október 10. 18:51
„Én, aki egyébként falusi gyerek vagyok, – és az életem nagyobb részét nem Budapesten töltöttem – tudom azt, hogy csak együtt lehetünk sikeresek”– mondta Karácsony Gergely a szerencsi piacon, ahol vezető ellenzéki politikusok kampányoltak a jobbikos Bíró Lászlónak.

Vasárnap Koncz Ferenc fideszes politikus tragikus halála miatt időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében, ahol szinte a teljes ellenzék támogatásával a jobbikus Bíró László száll harcba a mandátumért. A Szanyi Tibor által gründolt ISZOM ugyanakkor Tóth Ádám független jelölt mögé áll be, aki – mint lapunknak adott interjújából kiderül – markáns baloldali programot vállal fel. –

Ennek ellenére a holnapi küzdelem várhatóan az antiszemita megjegyzéseiről és zűrös cégügyeiről elhíresült Bíró és az elhunyt képviselő lánya, a kormánypárti Koncz Zsófia között fog eldőlni – vele készült interjúnkat itt olvashatja. Az ellenzék nagy tétet adott a választásnak, amelyen szerintük a fideszes kétharmad múlik. (A választás tétjeivel kapcsolatos podcastünket itt találja.)

Így aztán nem meglepő, hogy vezető ellenzéki politikusok is leugrottak a szerencsi piacra, hogy segítsék Bíró László kampányát és mozgósítsák az embereket. Erről készített videót a Nemzeti TV, amelyből kiderül: Kunhalmi Ágnes szerint „fél a Fidesz az összefogástól”.

Karácsony Gergely szerint „ebben a hazában nem tud a vidék nélkül fejlődni Budapest, és nem tud Budapest nélkül fejlődni a vidék”.

„Én, aki egyébként egy falusi gyerek vagyok, és az életem nagyobb részét nem Budapesten töltöttem, tudom azt, hogy csak együtt lehetünk sikeresek” – folytatta a budapesti főpolgármester.

„Bíró László valóban az emberek hangja tud lenni az Országgyűlésben. Én tőle akarom hallani a parlamentben, hogy ide mi kell, hogy mire szavazzak” – jelentette ki Kunhalmi Ágnes.

 

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig Gyurcsánytól akartad hallani, hogy mire szavazzál, most az antiszemita Bírótól akarod hallani.
Neked nincs önálló véleményed Kunhalmi?

En is hianyolom a manditol a hírt, hogy Koncz Zsófia mellett ma Novák Katalin és Vastag Csaba kampányolt.
Nagy hiányosság!!!!!!!!

Nem tudnak semmit, kivezényelték őket. Gyurcsány most próbálja ki, hol vannak a határok, meddig eladható egy közös jelölt. Neki mindegy a végeredmény, ha Bíró nyer, azt lehet sikerként lobogtatni, ha veszít, ki lehet kezdeni a kényszerből felvállalt, de alapvetően kompromittáló Jobbikot. Gyurcsány Budapest Ferencvárosban ugyanezt próbálta Gréczy Zsolttal, őt viszont Baranyi Krisztina elutasította. Gréczyt nehezebb eladni. Kísérletezés nagyobb tét nélkül, A Fidesz semmit nem bukik, mert a kétharmad, ha kell, ezután is meglesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés