Biztos lehet mindenki, a csoport rajtjára készen állunk majd

2020. október 01. 07:34

Azért fogtam a fejemet, mert tudom, mennyi munka kellett ehhez a sikerhez. Interjú.

2020. október 01. 07:34
Szerhij Rebrov

Volt a stadionban váltóruhája?

Azzal nem készültem. De a klub alkalmazottaitól később kaptam egy zöld-fehér Fradi-pólót, az este hátralévő részében abban voltam.

Ilyen siker után belefér az ilyen csíny­tevés, nem?

Persze. Igencsak megleptek a fiúk, amikor láttam, hogy bejönnek az ajtón, hirtelen nem tudtam elképzelni, mit akarnak. Aztán illedelmesen közöltem velük, ez komoly sajtótájékoztató, amelyen nem szokás ilyeneket csinálni. Emlékezetes pillanatok voltak.

Meddig tartott az ünneplés?

Nem tudom, hogy a fiúk meddig maradtak. Egy ideig én is ott voltam a stadionban, de aztán jobbnak láttam, ha hazamegyek. Úgy vagyok vele, jobb, ha ilyenkor nem vagyok a labdarúgókkal, jobban el tudják engedni magukat nélkülem. Miután este tizenegy óra után minden bezár, a fiúk végig a stadionban maradtak, megérdemelték, hogy bulizzanak egy nagyot, hogy kiengedjék a gőzt. Nagy tettet vittek véghez.

Igaz, hogy amikor már mindenki elhagyta a Groupama Arénát, és csak a vezetők, a stábtagok, valamint a játékosok voltak ott, többször lejátszották a stadionban a Bajnokok Ligája himnuszát?

Igen. Különös érzés volt, talán némileg megható is. Láttam a játékosokon, mennyire élvezik.

A lefújást követő pillanatokban az ön arcára is olyan érzelmek ültek ki, amilyeneket eddig nemigen láthattunk. A fejét fogta, és mintha nem hitt volna a saját szemének.

Azért fogtam a fejemet, mert tudom, mennyi munka kellett ehhez a sikerhez. A Dinamo Kijevvel annak idején már jártam a Bajnokok Ligája csoportkörében, de akkor egyszer sem kellett selejtezőt játszanunk. Most viszont négy kört is mennünk kellett, nem is akármilyen ellenfelekkel szemben. Az újságírók előszeretettel hasonlítják össze az egyes klubok költségvetését, kinek mennyit ér a kerete, de láthatjuk, sokszor nem ez dönt. Nagy dolgot vittünk véghez, a csoportkörben pedig tízszer-hússzor nagyobb költségvetésű klubok is szembejöhetnek. De teljesen mindegy, ki ellen lépünk pályára, eddig is más országok bajnokaival találkoztunk, a Celtic, majd a Dinamo Zagreb sem tudott megállítani bennünket. Büszke vagyok a játékosaimra.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2020. október 01. 16:12
Egy félidőt talán kibírnak a nagy felkészüléssel.
simonvitéz
2020. október 01. 14:45
Paolo Sousa mellett azt hiszem ő a legjobb külföldi edző, aki valaha Magyarországon dolgozott. Emlékszem, a Vidinek sem volt könnyű dolga az EL csoportba kerüléshez, a Slovan Bratislavan, a Genken és a Trabzonsporon kellett atverekednie magát. Rebrov ezt is felülmúlta. Remek volt játékosként, szenzációs edzőként!
Feri70
2020. október 01. 09:48
Hajrá FRADI!!
KannibálTatárÚr
2020. október 01. 08:02
A játékosok kondíciója nem igazolja a nehéz munkát. 70 perc után alig álltak a lábukon. Ezen tavaszig változtatni kell. (Ősszel már nem lehet).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik