Ócska trükk

2020. szeptember 29. 12:17

Meg akarnak ágyazni annak a kommunikációnak, ami majd politikailag elfogultnak minősíti a minden bizonnyal elmarasztaló jogállamisági jelentést.

2020. szeptember 29. 12:17
Szél Bernadett
Facebook

„Nem véletlen Orbán Viktor egész pályás letámadása Vera Jourová alapjogi biztos ellen. Ő felel ugyanis azokért a jogállamisági jelentésekért, amiket jövő hét elején hoz nyilvánosságra az Európai Bizottság. Jó előre meg akarnak ágyazni annak a kormányzati kommunikációnak, ami majd politikailag elfogultnak minősíti a minden bizonnyal elmarasztaló jogállamisági jelentést. Átlátszó trükk ez. Ha már most azt mondják, Jourová elfogultan bírálja a magyar kormányt, akkor a jelentés megállapításait egy laza mozdulattal söpörhetik le az asztalról, mondván: politikai támadás ez, a jogállamisági jelentés pedig egy politikai furkósbot, semmi más, Jourovának valami baja van velünk, különben is liberális.

Orbán Viktor módszereit mára mindenki kiismerhette: a miniszterelnök nem vitázik, nem érvel, nem tényeket állít szembe tényekkel. Ő a vitázó fél hitelességét ássa alá, hátsó, politikai szándékokat tulajdonítva neki. Ócska trükk. Annak is megvan a maga diszkrét bája, hogy még Orbán Viktor hivatkozik az EU alapszerződéseire és alapértékeire. Ő, aki szisztematikusan semmibe veszi azokat. Aki módszeresen felszámolja a tisztességes politikai verseny feltételeit, felismerhetetlenségig szűkítve a sajtószabadságot és irdatlan propagandagépezetet működtetve közpénzen, aki megszáll minden független intézményt, kiiktatva gyakorlatilag az összes hatalmi féket és ellensúlyt, és aki kilopja még a szemünket is, hogy saját és oligarchái kezében hatalmas vagyonokat halmozzon fel. Orbán Viktor és az uniós alapértékek csak egyféleképpen szerepelhetnek egy mondatban: amikor azok semmibe vételéről van szó. Más összefüggés nincs és ne is merészeljen arra hivatkozni egyetlen percig sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. szeptember 30. 11:42
Nem kell megágyazni széltyúk. Már régen tudjuk ,hogy Brüsszel regulázni akarja a a Keletet.Saját képére akarja formálni. Úgy mint anno a szovjetek!!! De te ezt ugyan honnan tudnád. Az ország több mint fele megérte és tudja , ez ismét GYARMATOSÍTÁSI KÍSÉRLET!!!!
Esvány
2020. szeptember 30. 08:47
"majd politikailag elfogultnak minősíti a minden bizonnyal elmarasztaló jogállamisági jelentést" Nem csak a jelentés elfogult politikailag, hanem ez a cirkuszolás maga. Hogy fölül akarjátok írni a Szerződéseket, hogy egy alapvetően gazdasági társaságban a beteg ideológiátok szerint akartok kitolni azokkal, aki elutasítja azt.
Vakfolt
2020. szeptember 30. 08:10
"a jogállamisági jelentés pedig egy politikai furkósbot, semmi más" Amit most a lengyeleknek előadtak mint jogállamisági kritériumok, már megint egy duplabeszél, gyakorlatilag a sztambuli egyezményes genderfaszságokról szól, az aberráció halálkultuszáról, se az államhoz nincsen köze, sem a joghoz.
Dénia
2020. szeptember 30. 07:44
"ami majd politikailag elfogultnak minősíti a minden bizonnyal elmarasztaló jogállamisági jelentést." Te magad feltételezed ezzel előre a legnagyobb természetességgel, hogy tényleg minden bizonnyal elmarasztaló jelentést fognak kiadni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik