Ócska trükk

2020. szeptember 29. 12:17

Szél Bernadett
Facebook
Meg akarnak ágyazni annak a kommunikációnak, ami majd politikailag elfogultnak minősíti a minden bizonnyal elmarasztaló jogállamisági jelentést.

„Nem véletlen Orbán Viktor egész pályás letámadása Vera Jourová alapjogi biztos ellen. Ő felel ugyanis azokért a jogállamisági jelentésekért, amiket jövő hét elején hoz nyilvánosságra az Európai Bizottság. Jó előre meg akarnak ágyazni annak a kormányzati kommunikációnak, ami majd politikailag elfogultnak minősíti a minden bizonnyal elmarasztaló jogállamisági jelentést. Átlátszó trükk ez. Ha már most azt mondják, Jourová elfogultan bírálja a magyar kormányt, akkor a jelentés megállapításait egy laza mozdulattal söpörhetik le az asztalról, mondván: politikai támadás ez, a jogállamisági jelentés pedig egy politikai furkósbot, semmi más, Jourovának valami baja van velünk, különben is liberális.

Orbán Viktor módszereit mára mindenki kiismerhette: a miniszterelnök nem vitázik, nem érvel, nem tényeket állít szembe tényekkel. Ő a vitázó fél hitelességét ássa alá, hátsó, politikai szándékokat tulajdonítva neki. Ócska trükk. Annak is megvan a maga diszkrét bája, hogy még Orbán Viktor hivatkozik az EU alapszerződéseire és alapértékeire. Ő, aki szisztematikusan semmibe veszi azokat. Aki módszeresen felszámolja a tisztességes politikai verseny feltételeit, felismerhetetlenségig szűkítve a sajtószabadságot és irdatlan propagandagépezetet működtetve közpénzen, aki megszáll minden független intézményt, kiiktatva gyakorlatilag az összes hatalmi féket és ellensúlyt, és aki kilopja még a szemünket is, hogy saját és oligarchái kezében hatalmas vagyonokat halmozzon fel. Orbán Viktor és az uniós alapértékek csak egyféleképpen szerepelhetnek egy mondatban: amikor azok semmibe vételéről van szó. Más összefüggés nincs és ne is merészeljen arra hivatkozni egyetlen percig sem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg ócska trükk, hogy Kunhalmi villamossal ütközött és lepattant róla, mint az ajtóról. lehet, hogy megint részeg volt?

Azért ez a Jurova mégis azt mondta rám, hogy tájékozatlan (buta) vagyok. Meg néhány millió magyarra mondta.
Függetlenül az Orbán politikájától, ez tényleg sértő.

Miért ne? Az eredeti EU gyarmatosító hagyományainál rosszabb jogállamoság nem kell:
Hiszen a portugálok 1415-ben kezdték (EU),
a spanyolok 1492-ben (EU),
az oroszok 1580-ban,
a hollandok 1602-ben (EU),
a franciák 1605-ben (EU),
az angolok (britek) 1607-ben (EU),
a dánok 1620-ban (EU),
a svédek 1638-ban (EU),
a németek szintén 1638-ban (EU),
az osztrákok 1719-ben (EU),
a belgák 1885-ben (EU),
az olaszok szintén 1885-ben (EU),
végül a norvégok 1927-ben.

Ez tehát a jogállami hagyománya az európaiaknak.

Megint itt vernyákol ez a huszadrangú kis politikai senki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés