Jön a 2000 forint alatti gyorsteszt

2020. szeptember 29. 08:25

Fél órán belül kimutatják a koronavírus jelenlétét a szervezetben.

2020. szeptember 29. 08:25
null

Hamarosan világszerte elérhetőek lesznek az olcsó gyorstesztek, amelyek fél órán belül kimutatják a koronavírus jelenlétét a szervezetben. Egy dél-koreai és egy amerikai cég sürgősséggel engedélyt kapott az Egészségügyi Világszervezettől a tesztek előállítására.

„A levett mintát háromszor körbe kell forgatni, majd leragasztani, aztán legalább negyedórát várni. Ennyi a teszt” – közölte Brett Giroir admirális, egészségügyi miniszterhelyettes.

A szegényebb országok számára a WHO 120 millió gyorstesztet különít el. A szakemberek reményei szerint ezek révén lassítani lehet majd a járvány terjedését.

(Euronews)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. szeptember 30. 10:02
Pártunk és kormányunk majd tesz rá alkotmányos költséget.
Zsusztina
2020. szeptember 30. 08:49
Ha elfogadják a PCR-teszt helyett, akkor tényleg jó.
Fer70
2020. szeptember 29. 17:10
Jó nagy marhaság, de leginkább üzlet. Mert: minden teszt csak és kizárólag az adott állapotot mutatja, így ha valaki a teszt után lemegy a Sparba, vagy moziba, vagy bárhova, emberek közé, akkor utána csinálhat még egy tesztet, mert hát ki tudja, ugye. .. Nem beszélve arról, hogy egy PCR tesztnek mindig van kontroll tesztje, pár nap eltéréssel. Sőt, egy szájon át történő tesztelés előtt a következőket kell tenni: " A mintavétel eredményének pontossága érdekében a mintavétel előtti 8-10 órában tilos a páciensnek ennie, innia, fogat mosnia, dohányoznia, vagy bármilyen olyan tevékenységet végeznie, amivel befolyásolhatja a nyálkahártya váladékának sűrűségét, összetételét pl.: ne használjon szájvizet, cukorkát ne szopogasson, ne rágjon rágógumit. Kifejezett szomjúság esetén is csak tiszta vizet igyon, de lehetőség szerint ezt is kerülje a vizsgálat előtt 6 órával.+ https://bhc.hu/covid-19/pcr-teszt/ Ezek után túl sok értelme nincs az ilyen teszteknek. Persze a biznisz, az biznisz... Ennyi.
Rugo
2020. szeptember 29. 11:59
Nyerészkedésből mindent kitalálnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik