Veszélyben az európaiak nyugdíja a koronavírus miatt

2020. szeptember 28. 9:57
Többek között a munkanélküliség miatt kieső adóbevételek ijesztőek a Financial Times szerint.

A növekvő munkanélküliség miatt kieső adóbevételek és a csökkenő hozamok mind veszélyeztetik az európai nyugdíjrendszer jövőjét – írja a Financial Times a Better Finance adataira hivatkozva. A nyugdíjrendszert is veszélyezteti a koronavírus: az egyre növekvő munkanélküliség miatt kiesik az az adóbevétel is a kormánynál, ami eddig az állami nyugdíjrendszerek fenntartására szolgált, emellett az állam által támogatott kötvényvásárlási programok és alacsony hozamok miatt szinte már semmit nem tudnak kötvénybefektetéseiken keresni a nyugdíjalapok – közölte az Portfolio.

A Better Finance szerint a gazdasági ellenszelek és a koronavírus miatt hozott rendkívüli intézkedések a tökéletes elegyét alkotják a nyugdíjra gyűjtők jövőbeli megtakarításainak lerombolásához. A munkanélküliség megugrása miatt sokan arra kényszerülhetnek, hogy hozzányúljanak megtakarításaikhoz. A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került cégek közül sokan döntöttek vagy dönthetnek úgy, hogy nem teljesítenek befizetést munkavállalóik számára a vállalti nyugdíjprogram keretein belül – írta meg a Portfolio.

Fotó: Görög nyugdíjasok tiltakoznak az évek óta tartó megszorító intézkedések ellen Athénban 2018. december 15-én. MTI/AP/Jorgosz Karahalisz

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Covid következményeivel, sajnos, előbb-utóbb az egész társadalomnak szembe kell nézni.

Keserves lesz. Itt több százezer ember megélhetése meghiúsult az idegenforgalom lenullázódásával. A vendéglősök, szállás kiadók és működtetők NEM fognak elmenni almát szedni.

Lehet, h. jövőre, a Covid után helyreáll az idegenforgalom előző szintje, de NEM biztos, a fizetőképes kereslet feltehetőleg kisebb lesz.

Egy jó van a bajban, h. nem moslékék vannak kormányon.

Jól látod, de ezek szerint lemaradtál ma reggel az ATV-szakértőjének, a nagy pénzügyi szaktekintélynek Bodnár Zoltánnak előadásáról.
Ő világosan elmondta: amit a Fidesz-kormány csinál, a munkaalapú társadalom egy hatalmas baromság.
Ezzel szemben a szociális hálóra épülő segítő államé a jövő.
A riporter(nő) nézett, okos szemekkel és nem kérte meg, fejtené ki csak annyira, honnan jön ehhez a pénz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés