Október 1-től is marad a határzár

2020. szeptember 28. 13:21
A magyar emberek egészségének és a gazdaság működőképességének a megvédésével ellentétes lenne, hogyha most enyhítenénk a határátkelési szabályokon – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A határainkon a belépésekre vonatkozó korlátozó intézkedések fennmaradnak, tekintettel arra, hogy a vírus utánpótlását el kívánjuk vágni – jelentette ki kérdésre válaszolva Szijjártó Péter a lengyel külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatón. „Láthatjuk, hogy az új napi esetek száma Európa-szerte növekszik. Ez alól sajnos nem képeznek kivételt a térségbeli vagy éppen szomszédos országok sem. Mi úgy ítéljük meg, hogy a határainkon korábban életbe léptetett korlátozó intézkedések feloldása a járványügyi helyzet romlásához vezetne, és ez ellentétes azzal a célunkkal, amely úgy szól, hogy Magyarországnak működnie kell” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezt a feladatot adták nekünk a magyar emberek, akik válaszoltak a nemzeti konzultációban feltett kérdésekre is, tehát mi azt gondoljuk, hogy a magyar emberek életének, egészségének és a gazdaság működőképességének a megvédésével ellentétes lenne, hogyha most enyhítenénk a határátkelési szabályokon” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

helyes de jo lenne vegre KIFELE is zarni

az persze, temetkezesi vallalkozo tetszik lenni?

magyar allampolgar hazastarsa beutazhat... szivesen...

az ilyeneket leultetnem
tiz evre mig rarohad a lakat
hadd tanulja meg hogy nem maszkal

ez nem is rossz otlet. csak ottani lakcimmel szabadna beutazni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés