Álljon ki a magyar Országgyűlés a belarusz nép mellett!

2020. szeptember 28. 14:14

Ötvenedik napja hallgat a magyar kormány arról, mi az álláspontja az egyre súlyosbodó helyzetről.

2020. szeptember 28. 14:14
Szél Bernadett
MTI-OS

„Országgyűlési határozati javaslatot nyújtok be azért, hogy végre Magyarország is kifejezze szolidaritását a belarusz néppel, és világos üzenetet küldjön a nem demokratikusan megválasztott, illegitim elnök felé. Ötvenedik napja tartanak a tiltakozások a választási csalással hatalomra került Lukasenka ellen Belaruszban. Ötvenedik napja hallgat a magyar kormány arról, mi az álláspontja az egyre súlyosbodó helyzetről. Hiába várunk arra, hogy Orbán Viktor határozottan elítélje a tüntetők elleni hatósági erőszakot, hiába várunk arra, hogy illiberális befolyását latba vetve követelje a tüntetők szabadon bocsátását – a miniszterelnök nem fog saját hű szövetségese ellen fordulni. Ezért kezdeményezem most a magyar Országgyűlés állásfoglalását Belarusz ügyében.

A határozattal az Országgyűlés – összhangban a Lengyel Szenátus hasonló határozatával és a lengyel miniszterelnök nyilatkozataival – kifejezné, hogy nem ismeri el a belarusz választások eredményét, nem tekinti legitim elnöknek Lukasenkát, illetve felszólítaná a belarusz vezetést, hogy állítsa le az állampolgárokkal szemben alkalmazott rendőri erőszakot, engedje szabadon az őrizetbe vett tüntetőket, és kezdje meg az új, szabad és demokratikus választások előkészítését. Fontos, hogy a határozattal Magyarország üzenjen: a belarusz néppel vagyunk!

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő”

(MTI-OS)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. szeptember 30. 07:56
Két haragos fél üljön le egymással tárgyaljon . Semmi közünk hozzájuk. Berni vissza hozná a régi kommunista korszakot , idegen komcsi országokat pénzel tömné sőt adósságot venne fel rájuk ,olyan guruló dollárokat.
BőröndÖdön
2020. szeptember 29. 12:06
Ki várt mást a csuti köpcös illibernyák fickótól !?
merkur
2020. szeptember 29. 10:40
Kedves Berni! Állj ki ... valahova a szabadba! A szél lobogtassa a hajadat, higgadj le és gondolkozz el!
gutyanj
2020. szeptember 29. 09:08
Majd kitesszük a facebookra a zászlójukat kedves. Aztán így már szolidárisak leszünk, jó? Shiffer András távozása után ön teljesen megzavarodott. Kár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik