Kocsis Máté: A magyarok a baloldalra nem számíthatnak

2020. szeptember 27. 7:17
„A baloldal még mindig nem fogta fel, emberéletek múlhatnak azon, ha dezinformálja az embereket a járványhelyzetben” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

A magyarok a baloldalra nem számíthatnak a járvány elleni védekezésben – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában nyilatkozva. Kocsis Máté kifejtette, egyelőre nincs szükség rendkívüli jogrend bevezetésére, az egészségügy az eszközök és a jogszabályok szempontjából is felkészült a járvány második hullámára, a nemzeti konzultáción pedig csaknem 2 millió ember fejezte ki világosan: Magyarországnak működnie kell, vagyis úgy kell megszervezni a védekezést, hogy közben megmaradjon az ország működőképessége és a gazdaság teljesítőképessége.

Ha betartunk minden szabályt, újra sikerülni fog a védekezés

Ha mindenki betart minden szabályt, akkor a védekezés – ahogy egyszer már sikerült, úgy – újra sikerülni fog – mondta. Kiemelte, most nincs olyan jogszabály, amelyet az egészségügyi védekezés miatt kellene módosítani, a szokásos rendben ülésező Országgyűlés így a gazdaságvédelemre, a munkahelyek megőrzésére koncentrálhat.

A kormánypárti politikus megjegyezte, a járvány előtti időszakban „jól ment az ország szekere", azonban a koronavírust kísérő gazdasági válság hatására ez „mind a porba hullhat", ezért óriási felelősség terheli a törvényhozást. Kocsis Máté szerint

a járvány elleni védekezésben a magyarok a baloldalra nem számíthatnak.

Őket egyáltalán nem érdekli, hogy a járványügyi védekezés milyen állapotban van, mit kell még tenni és abban lehet-e konszenzusra jutni, ezzel szemben elhangzanak tőlük vádak, alaptalan hazugságok és olyan veszélyes rémhírek, amelyek kifejezetten ártanak a védekezésnek – mondta.

Hangsúlyozta, a baloldal még mindig nem fogta fel, emberéletek múlhatnak azon, ha dezinformálja az embereket a járványhelyzetben. Tavasszal már bebizonyították, hogy képtelenek az összefogásra, mert nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását, a koronavírus elleni törvényt, kamuvideókkal próbálták lejáratni az egészségügyi dolgozókat és külföldön rágalmazták Magyarországot – sorolta a politikus.

A Fidesz frakcióvezetője kitért arra is, hogy politikai blöffnek, egy álhír felépítése eszközének tartja a Demokratikus Koalíció (DK) ingyenes tesztelésre vonatkozó javaslatát. A magyar tesztelési rend az Egészségügyi Világszervezet (WHO) protokollját követi és teljesen világos: a tesztek orvosi előírásra ingyenesek, míg aki ezen felül szeretné ellenőriztetni magát, hatósági áron teheti ezt meg, azért, hogy senki ne nyerészkedhessen a teszteken – emelte ki.

(MTI)

Címlapkép: Facebook

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

17-szer szóltál hozzá és csak ezt kiabálod. Uncsi.

Ok:-)
Szép hosszú listám van belőlük.

Na de ha van olyanod amire egy NER arisztokrata szemet vetett, jobb ha odaadod/eladod.
Már ha fontos számodra a jövőd és a megélhetésed.
Szóval ne csak a baloldalra mutogass, mert nemcsak ők szeretik a pénzt...

"Elvtársaim"???????????????

Te fordítva ülsz a lovon, szép szőke herceg.
Elvtársaid neked vannak, annyira szorgalmasan nyalod a Párt vezetőinek seggét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés