Varga Judit semmi jóra nem számít a jogállamisági jelentéssel kapcsolatban

2020. szeptember 25. 22:53
A miniszter reméli, nem lesz szükség rendkívüli jogrendre.

Varga Judit szerint tavasszal a jogrendszert is fel tudták készíteni a koronavírus-járvány második hullámára, így valószínűleg nem lesz szükség ősszel rendkívüli jogrendre. Az igazságügyi miniszter erről az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt. Arra a kérdésre, hogy lehet-e szükség kijárási korlátozásra, a miniszter azt válaszolta, hogy annak esetleges bevezetését nagyon meg kell fontolni, és figyelni kell, hogy a magyar emberek mit támogatnak. A miniszter hozzátette: azt kérik az állampolgároktól, hogy tartsák be a járványügyi korlátozásokat, hogy ne súlyosbodjon a helyzet.

A miniszter megismételte Orbán Viktor miniszterelnök korábbi kijelentését, amely szerint Ausztria jó példa, jó ökölszabály a magyar járványügyi intézkedések számára. Figyeljük az osztrák intézkedéseket, de nem szolgamód követjük a példájukat – mondta Varga Judit, hozzátéve: minden kormánynak a saját felelőssége, hogy hogyan dönt. A miniszter hangsúlyozta: a kormány azt reméli, nem lesz szükség rendkívüli jogrendre.

Az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjáról Varga Judit elmondta: a kormány számára vörös vonal, hogy Magyarország soha nem fogja elfogadni a kötelező kvótát. A javaslatnak van egy reménykeltő tónusa, amely azt jelzi, hogy olyan dolgokról tudunk beszélni, ami pár éve még elképzelhetetlen volt, például arról, hogyan tudjuk hazaküldeni az érkezőket, de tartalmilag az áttörés elmaradt – mondta Varga Judit, megismételve a miniszterelnök korábbi kijelentését, amely szerint hazánk nem menedzselni szeretné a migrációt, hanem megállítani. A kvótarendszer meghívólevél, és minden országnak jól felfogott, szuverén érdeke van az Unión belül, amit az adott ország kormányának képviselnie kell az uniós fórumokon – tette hozzá a miniszter.

Varga Judit kérdésre válaszolva elmondta: az Európai Bizottság jogállamisági jelentésével kapcsolatban semmi jóra nem számít. Úgy fogalmazott: erős forráskritika alá fogják vetni, hogy mire alapozza az Európai Bizottság megállapításait, és összevetik a 27 tagországról szóló jelentést, hogy megvizsgálják a kettős mérce létét. A miniszter hangsúlyozta: semmilyen pénzügyi kapocs nincs a jogállamiság helyzete és az uniós pénzügyi érdekeit védő rezsim között a júniusi EU-csúcson elfogadott határozat szerint – írta az ATV.

Kép forrása: ATV-videó

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezért kár volt újra regisztrálnod.
X

Magyarán még a fogalmat se sikerült az EU-nak tisztázni:
"Jogállamisági kritériumok
Mandíner, 2019. október 3
DONÁTH ANNA EP-képviselőként én mindenképpen partner leszek abban, hogy egységes jogállamisági kritériumokat dolgozzunk ki."

Nem kéne előbb meghatározni a fogalmat, kedves EU-s vezetőség (a személyes költségeitek auditált elszámolásával együtt)?
"Jogállamisági kritériumok
Mandíner, 2019. október 3
DONÁTH ANNA EP-képviselőként én mindenképpen partner leszek abban, hogy egységes jogállamisági kritériumokat dolgozzunk ki."

Te meg jobban tennéd, ha csendben pipázgatnál a sátrad előtt és nem szólnál bele a nagypolitikába.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés