„Kapaszkodót” keresett a Fidesz miatt, ezért zsidózott Bíró László

2020. szeptember 25. 12:19
Újabb remek magyarázat.

Az ATV Start című műsorának vendége volt az antiszemita megjegyzéseiről hírhedtté vált Bíró László, aki az ellenzék támogatásával indul az október 11-én sorra kerülő időközi választáson, amelyet Koncz Ferenc fideszes képviselő júliusi tragikus halála miatt rendeznek a Szerencs és Tiszaújváros központú, borsodi 6-os számú körzetben. A judapestező  jelölt komoly megosztottságot váltott ki az ellenzéki értelmiségiek körében, Tamás Gáspár Miklós például arra szólította fel a választókörzet ellenzéki lakosait hogy Bíró indulása esetén maradjanak otthon.

A jobbikos Bíró, miután többen – köztük Ungár Péter – bocsánatkérésre szólították fel, megtette ezt a gesztust. „Én megtettem önmagamtól ezt a bocsánatkérést” – üzente az LMP-s politikusnak Bíró, aki bocsánatot kért a zsidó közösségtől, és keresztény emberként hisz a bocsánat erejében. Elmondta, hogy 2017-2018 körül voltak ezek a kijelentései  – többek között lejudapestezte a fővárost –, és a Fidesz előző kampánya után ment bele – mint fogalmazott – ezekbe a vállalhatatlan kommentelésekbe, „kapaszkodót keresett”.

Hangsúlyozta, hogy már tíz éve van a politikai pályán, de még soha nem kutakodtak ilyen mélyen a Facebookján,

Bíró szerint a továbbiakban a 6. számú választókörzettel kellene foglalkozni.

Úgy véli, nem Gyurcsány Ferencről, Bíró Lászlóról vagy Jakab Péterrel kell szóljon ez a választás, hanem arról, hogy a helyiek korábban üres ígéreteket kaptak.

Az adásban szóba kerültek Hollik István szavai, miszerint Bíró László strómanok segítségével döntötte be a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetet, és ki se fizette az alkalmazottakat. „Vegytiszta hazugság” – reagált a politikus a stúdióban, hozzátéve, hogy hatalmas veszteségekkel szállt ki a varrodából, és ő nem menekülni akart a helyzetből, hanem munkahelyet teremteni.

A jobbikos politikus végül arról beszélt, hogy ha megnyeri a választást, minden problémára két megoldójavaslattal fog előállni, egy a Jobbiké lesz, egy az összefogásé. 

Az október 11-i választáson a Fidesz színeiben az elhunyt politikus lánya, Koncz Zsófia indul. Vele készült interjúnkat itt olvashatják.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem az apatiaja, nem a levertsege, hanem a hatalomba valo gorcsos kapaszkodasa, a hatalom mindenaron valo akarasa mondatta vele akkor azt, most meg ezt.
Jo lenne nem hulyenek nezni a valasztot, de ez az ellenzeknek nem megy, nagyon nem.

Tessék mondani, ez valami újfajta Kafka, Mrozek, Örkény?

"Ha nyernek, akkor működik az összefogás, ha nem, akkor a Jobbik pozíciója"

Másrészt vidéken, főleg a kisebb településeken a belpesti liberális médiapártok egyáltalán nem képesek nyerni.

A választókat hidegen hagyja ez az antiszemitázás.

A Finesznek bármilyen eredmény jó lesz most. Ha Bíró nyer, akkor lehet az ellenzéket antiszemitázni, ha Koncz nyer, akkor kétharmadozni.

És mibe kapaszkodtál, a tetűcsúszdába?

A választások után alig van párt, aki nem tudja a "jó oldalát" nézni az eredménynek.
Van, aki azzal dicsekszik, hogy a közvéleménykutatás csak 1%-ot mért neki, de ő 1,5%-ot ért el.
A Finesz most is csak Bírót reklámozza, Konczról nem is esik szó.
Ha elmegy a 2/3, arra ott lesz győzelemnek az antiszemita Bíró.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés