Koronavírus: beperelték az osztrák kormányt a járvány rossz kezelése miatt

2020. szeptember 23. 19:14
Több mint ezer érintett indított csoportos pert az Ischglben történt tömeges megbetegedés miatt.

Különböző országokból több mint ezer ember csoportos pert indított az osztrák kormány ellen a koronavírus-járvány kezelésének szerintük rossz módja miatt a népszerű ausztriai Ischgl-síterepen. A felperesek, akik állításuk szerint a tiroli városban vagy annak környékén fertőződtek meg, megbízták Peter Kolba osztrák ügyvédet, hogy járjon el a nevükben.

Kolba szerdán arról számolt be, hogy a panaszosok nagy része Németországból, Svájcból, Nagy-Britanniából, Hollandiából és a skandináv országokból való. Az ügyvéd szerint a kormány és a helyi hatóságok annak ellenére hagyták a síterepet néhány napig tovább üzemelni március elején, hogy feltehetően  már tudtak arról, hogy többen megfertőződtek. Szerinte Ischgl kaotikus evakuálása további fertőzésekhez vezetett.

Kolba és jogi csapata első lépésként kedden keresetet indított négy turista, egy üzletember, illetve egy olyan férfi családjának a nevében, aki életét vesztette a fertőzés következtében. A család 100 ezer eurós (több mint 36,5 millió forintos) kártérítést követel.

Egy júniusban nyilvánosságra hozott tanulmány szerint az Ischgl-síterep lakóinak csaknem fele átesett a koronavírus-fertőzésen.

(MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legalább jól lehúzzák az ügyvédek a sok hülyét.
Hülye is és még fizet is érte.
Bár a jog útjai kifürkészhetetlenebbek, mint Istené.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés