Autista fiúra lőttek rá a rendőrök Salt Lake Cityben

2020. szeptember 23. 7:50
A rendőrség szerint a fegyverhasználat jogos volt, mert ha valaki hozzáférhet lőfegyverhez, úgy kell kezelni, mintha fegyveres lenne – írta meg az Index a Guardian alapján.

Hétfőn hozták nyilvánosságra azt a videót, amelynek tanúsága szerint Salt Lake City rendőrei lövéseket adtak le egy autizmussal küzdő 13 éves fiúra még szeptember 4-én – derül ki a The Guardian cikkéből. A rendőrséget aznap este tíz körül az anya, Golda Barton hívta. Eredetileg pszichiátriai segítséget szeretett volna kérni, de mivel egyetlen szakembert sem ért el, a rendőrséghez fordult. Elmondta, hogy fia teljesen magánkívül van, kórházba kellene vinni, de azt az ápolót, aki vigyáz rá, légpisztollyal fenyegette meg, és kilőtte az egyik ablakot. Nem mellesleg irritálja a rendőrök látványa. Ha egyenruhát vagy rendőrjelvényt lát a fiú, azt hiszi, meg akarják ölni őt.

A rendőrök – áll az NPR hírében – ki is vonultak a házhoz, az egyik testkamera-felvételen pedig azt látni, hogy üldözőbe veszik a fiút az utcán, azt kiáltva, hogy feküdjön le a földre. Ezután dördültek el a lövések. Keith Horrocks, a Salt Lake City-i rendőrség őrmestere elmondta, a rendőrök akkor lőttek, amikor a fiú menekülni kezdett. Összesen 11 lövést adtak le, úgy, hogy a fiúnál nem is volt fegyver. Testre is céloztak, a válla és a bokája mellett eltalálták a húgyhólyagját is – közölte az Index.

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés