Kurz: Nem fog menni a menedékkérők európai szétosztása

2020. szeptember 22. 22:22
Az európai elosztás ötlete megbukott – jelentette ki az osztrák kormányfő.

A menedékkérők szétosztása az Európai Unió tagállamai között nem fog menni – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár az AFP francia hírügynökségnek kedden adott interjúban. „Úgy gondoljuk, hogy az európai elosztás ötlete megbukott, és számos ország el is utasítja” – hangoztatta az osztrák kormányfő.

„Ez így nem fog menni, csak az, ha jobban védjük határainkat, együtt harcolunk az embercsempészek ellen, és helybe küldjük a segítséget”

– szögezte le a konzervatív politikus.

Az AFP emellett arról kérdezte az osztrák kormányfőt, hogy miért ellenezte a koronavírus-járvány miatt kidolgozott európai mentőcsomag kiadásait. Ausztria egyike volt annak a négy országnak, amelyek ellenezték azt a francia-német kezdeményezést, hogy a tagállami költségvetésnek nagyon a mélyére nyúljanak a járvány sújtotta országok gazdasági megsegítése érdekében, ami miatt Emmanuel Macron francia elnök önzőnek nevezte őket.

Kurz arra az álláspontra helyezkedett, hogy az EU nem csak Franciaországból és Németországból áll, és bár ők a legnagyobb tagállamok, a többi tagországnak ugyanúgy joga és lehetősége van arra, hogy felvesse a maga ötleteit, és megkísérelje megszerezni ezekhez a kellő többség támogatását.

(MTI)

Címlapkép: MTI/EPA/Christian Bruna

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Készen kapták ezeket a megoldásokat, ideje használniuk.

Ez a menekült-szétosztási terv, a "kvóta" ugyanúgy megbukott, mint az önkényes "jogállamiság"-definíciók központi és erőszakos érvényesítésnek szándéka.

Na de várjunk... a Patás 2015-ben is ezt mondta.
És akkor ezért szélsőjobboldali-xenofób-populista-stb. volt úgymond.

Mi történt, Herr Kurz?

Válaszok:
legyetek | 2020. szeptember 23. 8:22

Azt tudta, hogy amit Orbán mond, az jó, de nem hitt benne, hogy működik. Most már hisz is benne és szeretne a győztes oldalon lenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés