Csak a svéd koronavírus-adatok mutatnak javulást

2020. szeptember 22. 10:01
Egész Európában új erőre kapott a koronavírus-járvány. Ez alól csak egyetlen ország kivétel: Svédország – közölte az Index.hu.

A svédeknél a napi új fertőzöttek száma szeptemberben 106 és 332 között alakul. Az utóbbi hetekben beállt 200-300 körülire a napi megbetegedések száma. Ez azonban nem volt mindig így. A svédek úgy álltak hozzá a járvány kezeléséhez, hogy nem szükséges szigorítani, ha az emberek vannak annyira felelősségteljesek, hogy betartják az alapvető védekezési szabályokat, és az állami intervenció csak rontana a gazdaságon, így sokak megélhetését veszélyeztetné. Ezért a jó adatokkal rendelkező Dél-Koreához hasonlóan nem hoztak szigorú intézkedéseket, csak ajánlásokat, és az egészségügyben dolgozókra nagyon odafigyelnek. A járvány első hullámában így is Svédországban volt a legtöbb fertőzött a skandináv országok között, és ott is haltak meg a legtöbben.

Nem így a második hullámban – mutat rá a Financial Times. A svéd adatok mellett még a német adatok mondhatók biztatónak. Németországban csak enyhe kiugrás tapasztalható az augusztusi adatokhoz képest. Nem mondhatja ezt el magáról számos európai ország, mint például Franciaország, Spanyolország, az Egyesült Királyság, Olaszország, Csehország és Magyarország, ahol új kihívások elé néznek a járványügyi szervek. Spanyolországban és Franciaországban például volt, hogy a napi új fertőzöttek száma tízezer felé kúszott. A március óta vezetett statisztikák alapján Svédország áll a tizenharmadik helyen az egymillió főre jutó Covid–19-hez köthető halálozási arányt tekintve. Előtte áll Olaszország, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Spanyolország is.

Összehasonlításképpen: Dél-Koreában, ahol ugyancsak nem volt kijárási korlátozás, egymillió főre vetítve nyolcan, Magyarországon 71-en, Svédországban 580-an, az Egyesült Államokban 617-en hunytak el a koronavírus miatt – derül ki a Worldometer statisztikáiból.

Kép forrása: Stefan Löfven svéd miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésről tartott stockholmi sajtóértekezleten 2020. április 22-én. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Anders Wiklund

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ti csak kussoljatok, ami a járványhelyzetet illeti! Beérik az aknamunkátok, egyre több hülye lázadozik, a ti álhírterjesztésetek miatt! Nektek pedig ez a fontos, az elégedetlenség!

"egymillió főre vetítve nyolcan, Magyarországon 71-en, Svédországban 580-an, az Egyesült Államokban 617-en hunytak el a koronavírus miatt, derül ki a Worldometer statisztikáiból."
A betegségből meg lehet gyógyulni, de a halálból nem tudunk visszajönni.

A védekezés eredményességére leginkább jellemző az egymillió főre vetített koronavírus okozta halálozási arány.
Ez Svédországban 8,17-szer nagyobb, mint Magyarországon!

Szerintem a szerbeknél is csökkennek a számok, igaz ők nem mentek Horvátországba, mint a csehek, az osztrákok, a németek vagy mi. ( Múltkor hallottam a horvát turisztikai adatokat, úgy 240.000 magyar volt lent a tengernél.)

Azért annyira nem olyan jók ezek az adatok. És persze milyen áron jutottak erre a szintre...

Kínában meg egy sem exitált..

Kérded: "lefordítsam jobban libernyákra?"
Ez nehéz lenne, mert a libernyák nyelv nagyon hasonlít az "Újbeszél" nyelvre, amiről George Orwell híres regényében, az 1984-ben írt.
"Óceánia kormányának struktúrája a britét láttatta: négy fő minisztériumból áll, melyek nevei pontosan a feladatuk ellentétei:
„a Béke-minisztérium háborúval foglalkozik,
az Igazság-minisztérium hazugságokkal,
a Szeretet-minisztérium kínzással, s
a Bőség-minisztérium éheztetéssel.”

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés