Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell

2020. szeptember 21. 13:00
A mindennapi életet nem béníthatja le a vírus – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában elmondta, színes és mozgékony volt a nyár Európában. Többek között az Európai Unió 27 miniszterelnöke megegyezett a következő 10 év pénzügyi rendszeréről és költségvetéséről – emelte ki.

Az EU új költségvetése két részből áll

Két részből áll a büdzsé: van a 7 éves költségvetés, és a következő generáció nevére keresztelt pénzügyi alap – kezdte meg a beszámolóját a miniszterelnök. Elmondta, hogy a brüsszeli tárgyalások előtt elvárás volt, hogy a következő évek költségvetésében az azonos helyzetű tagállamok azonos elbánásban részesüljenek. Magyarországra nettó 31 milliárd euró áramlik majd be, amely jelentősen csökkenti majd a tőkedeficitünket – ígérte.

2028-ra közel kerülünk ahhoz, hogy Magyarország nettó befizető legyen az uniós büdzsébe

– jelentette ki a kormányfő.

Évente 9,6 milliárd eurónyi profitot kell termelnie az országnak, hogy hazánk mérlege pozitív legyen az uniós számlák alapján. Ezt csak a külföldi magyar befektetések bővítésével lehet elérni – hangsúlyozta. Magyarország összességében teljesítette az elvárásokat az uniós csúcson. Csak Litvánia van előttünk az uniós tárgyalások eredményeként – fűzte hozzá.

Hazánk kezdeményezte a hetes cikkely szerinti eljárás lezárását

Magyarország kezdeményezte a hetes cikkely szerinti eljárás lezárását, de a német elnökségtől semmilyen garanciát nem kaptunk, hogy ez megtörténik-e – mondta a kormányfő. Magyarország továbbra is napirenden tartja azt a témát, hogy nem lehet ngo-kat finanszírozni uniós pénzből – egészítette ki.

Magyarország elkötelezett a jogállamiság mellett, és korábban is ezen az alapon álltunk

– fogalmazott a miniszterelnök. Kifejtette, hogy a világos, jogi kategóriák nélküli vádak a jogállamiság aláásását szolgálják. A jövőben nem lehet jogi zsarolással pénzt elvenni az országtól – nyomatékosított.

Magyarországnak működnie kell! 

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a külföldről érkezett járvány súlyos helyzetet teremtett. Aggasztónak nevezte, hogy Ausztriában egy nap alatt 35 százalékkal emelkedett a kórházban lévők száma. Márciusban nem volt más választás, hogy időt nyerjünk az egészségügy felkészítésére – idézte fel.

Az ország az első csatát megnyerte, a magyar egészségügyi rendszer képes volt megvédeni az embereket. Köszönetet kell mondani az erőn felül teljesítő orvosoknak és ápolóknak, az Operatív törzsnek.

Ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül maradna.

A beutazási korlátozások továbbra is megmaradnak, kötelező lett a széles körű maszkhasználat, teljes körű látogatási tilalom van a kórházakban és az idősotthonokban egyaránt, kötelező lesz a hőmérés az iskolákban, valamint hatósági árasak lettek a koronavírustesztek, és ingyenes lesz az influenza elleni védőoltás – sorolta.

Orbán Viktor kijelentette, hogy a vírus második hullámában járunk, de felkészültebbek vagyunk, mint tavasszal.

A nemzeti konzultációval egyértelmű üzenetet küldtek az emberek az országnak:

Magyarországnak működnie kell! A mindennapi életet nem béníthatja le a vírus

– fogalmazott a kormányfő.

Van, és lesz is munka

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a koronavírus nemcsak az egészségünket, de a gazdaságot is veszélyezteti, ezért is van kiemelt helyen a munkahelyek védelme. Az emberek munkahelyének védelméből nem engedünk – mondta. Most ott tartunk, hogy augusztusban többen dolgoztak, mint januárban, a különféle támogatásokkal pedig több mint egymillió emberen sikerült segíteni – fejtette ki.

Elhangzott továbbá, hogy 2021. július 1-ig meghosszabbítják a hiteltörlesztési moratóriumot.

A moratórium segítségével 1,6 millió ember otthona van biztonságban

– emelte ki. 

A kormányzati programok nem mentőcsomagok, hanem befektetések – folytatta. Nekünk növekedni és fejlődni is kell ebben a helyzetben, így a magyar cégek számára beruházásösztönző programok indultak 150 milliárd forint értékben. 904 beruházó jelentkezett, hogy 424 milliárd forintos befektetést visz véghez, és ezzel több mint 400 ezer ember munkahelyét védik meg – ismertette. A gazdasági intézkedések révén sikerült megvédeni az emberek munkahelyét és otthonát, valamint a vállalatok is megerősödtek. Nehéz ősz elé nézünk, de együtt sikerülni fog – zárta szavait Orbán Viktor. 

(Fotó: MTI)

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orrocskádat szépen befogod, és leszavazol a Gyurcsány-féle népfront-listára.

2028 előtt oszló, vagy tipli.

OV megint a levegőben hagyta a Mészáros Lőrincnek a járvány idején adott 146 milliárdról neki szegezett lopás vádakat, több felszólaló részéről...
Nem mert, vagy nem akart választ adni.
Ez érthetetlen és dühítő.

Nem értelek Titeket, miért reagáltok a DK-s primitív bunkókra- Palika, rintintin, s a többiek -,Feri agg fanjait érvekkel úgy sem tudjátok meggyőzni, Ők még otthon felállnak és sírva fakadnak a vitrinben őrzött Rákosi és Sztálin képek előtt ,számukra Kádár is revizionista volt. Ha módjukban állna, lövetnének.

Nem ezeket kell győzködni, hanem mindenfajta személyes kontaktust kell felhasználni arra, hogy felvilágosítsuk az embereket, mi a tét.

Balliberális győzelem esetén az országot elárasztják a munkakerülő migránsok, a zsinagógákat, templomokat felgyújtják, a kipát leverik a fejekről, a papokat egyszerűen halálra késelik - lásd Itália - felszámolják a családokat, az óvodásoktól felfelé a gyermekeinket, unokáinkat buzinak nevelik, eladnak mindent, amit még sikerült visszavásárolni a ballibek rablóhadjárata után.

Egy gazdag, szűk, nemzetidegen elit- ez nem zsidózás, Rákosi, miként a mai utódaik, bűnbandájuk is megtagadta zsidóságát , a mocskok Faludyt is bedugták Recskre, rokonainkat, szóval ezek a zsidóság árulói is - ül a többség nyakára, amelyből kiöltek minden hazafiságot.

A saját családja, gyermekei, unokái életét, jövőjét teszi tönkre az, aki a DK vezette hazaárulókra szavaz. Viktor a magyar történelem kiemelkedő alakjai közé tartozik, mai ellenzéki ellenségei jelentéktelen törpe zsoldosok. De Viktornak tényleg el kezdenie a személyes kapcsolat ápolását az emberekkel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés