Szivárványos pólót kapott Ferenc pápa

2020. szeptember 21. 10:54
Az egyházfő kifejtette, hogy az egyház nem zárja ki az LMBT gyerekeket sem.

Isten úgy szereti a gyerekeiteket, ahogyan vannak” – mondta Ferenc pápa egy csapat olasz hívőnek, majd ezzel folytatta: „az egyház is úgy szereti a gyerekeiteket, ahogyan vannak, mivel ők Isten gyermekei.” A pápát a 2018-ban megalakult, Tenda di Gionata (Jonatán sátra) nevű katolikus szervezet tagjai látogatták meg. Ennek meleg katolikusok, melegek katolikus szülei és papok a tagjai. Mara Grassi, a szervezet alelnöke a találkozó után arról beszélt, hogy párbeszédet kezdeményeznek az egyház és az LMBT emberek családjai között. A négygyerekes katolikus anya legidősebb gyereke meleg. Grassi a meleg gyerekek szüleit szerencséseknek nevezte, mert újfajta módon tudtak ránézni a gyerekeikre, meglátva bennük isten szépségét és szeretetét.

Grassi elbeszélése szerint azt mondta a pápának, hogy „hidat szeretnénk építeni az egyház felé, hogy az egyház másképp tekintsen a gyerekeinkre és ne kizárja, hanem örömmel fogadja őket.” Mire a pápa biztosította arról, hogy “az egyház nem zárja ki őket, mert mélyen szereti őket.” A beszélgetés végén a Jonatán sátra küldöttsége szivárványszínű pólót ajándékozott a pápának, rajta a “Szeretetben nincs félelem” felirattal – írta meg a 444.

Fotó: Ferenc pápa köszönti a híveket a heti általános audienciáján a vatikáni Szent Péter téren 2020. szeptember 2-án. A koronavírus-járvány miatt februárban elrendelt szigorítások óta ez az első alkalom, hogy újra személyesen találkozik az egyházfő a hívekkel. MTI/AP/Andrew Medichini

 

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nehogy már egyetlen nap is elteljen anélkül, hogy az ábécéemberek ne legyenek megemlítve. Mocskos buzik.

Vékony jég, vékony jég, de azzal önmagában nincs bajom, ha emberek megoszják egymással a küzdelmeiket, akiknek a saját nem iránti vonzódás komoly kísértést jelent.

Tény pl, hogy Isten kegyelméből elég korán eldőlt, hogy nem cigizem. Nincs ilyen kísértésem. Nem fogok erkölcsprédikációt tartani azoknak, akiknek van, örülök, hogy nekem nincs. Ha a cigisek együtt próbálnak kezdeni valamit a "leszokás" c. kalanddal, nosza! Ha Jézus Krisztust is segítségül hívják, még inkább.

Ilyen alapon nem zárom ki, hogy jó is kisülhet abból, ha homoszexuális hajlamú hívek beszélgetnek egymással arról, hogy mit kezdenek ezzel az egésszel. De ha nem az az alap, hogy a szexet Isten az emberiség létének a továbbadására teremtette, akkor baj van.


Nem ismerem ezt a közösséget. Kicsit remélem, hogy nem a bűn tagadására épül, de tényleg nem tudom.

Magyarországon inkább azt látom gondnak, hogy ha valaki tényleg ilyen kísértésekkel megverve keresi Istent, tényleg egyedül marad. Az nem feltétlenül nagy segítség, hogy Gipsz Jakab Amerikában már boldog családapa, pedig ő is így kezdte.

Persze hozzáteszem, hogy Nyugat-Európa és Amerika meg tényleg tele van a bűn tagadására épülő, és többek között keresztény mozgalmakkal is. Na, ott se sok segítséget kap, aki meg szabadulni szeretne ettől.

Nincs semmi baj az úgynevezett melegekkel, csak a meleg-propaganda "Pride-os" agresszív ideológiája problémás katolikus szempontból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés