Újabb ezer magyar állampolgár fertőződött meg

2020. szeptember 20. 9:44
Jelenleg 25 583-an vannak hatósági házi karanténban, a mintavételek száma pedig elérte a 616 ezret. Hétfőtől a mozikban is kötelező lesz a maszk. Vasárnapi járványhíreink.

Elhunyt nyolc beteg, és újabb 1070 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést; közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

A kormányzati portálon azt írták: 17 990-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 683-ra emelkedett, 4391-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 12 916. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 40 százaléka budapesti. 404 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 25 583-an vannak, a mintavételek száma 615 999.

Kiemelték: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsák, és ne hagyják, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

Hétfőtől kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Ugyancsak hétfőtől 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is azt kérik, kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Az iskolákban októbertől a tanároknak és a diákoknak csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni.

(MTI)
 

Összesen 182 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"amit súlyos, kétoldali tüdőgyulladás okozott. "

A kétoldali tüdőgyulladást is túl lehet élni. A feleségem húszöt évvel ezelőtt át élt ilyet. Manapság viszont, egyre gyakrabban úgy érzi, hogy fulladozik és óvakodnia kell akármilyen kissebb megfázástól is.

Ha már valakit ez az új betegség elkapott, mindent meg kell tenni, hogy a lefolyása a lehető legenyhébb legyen. Valahol olvastam, akik vigyáznak hogy ne legyenek túlsúlyosak, sok mozgás, napfény, C, D-vitamin, stb. erősen javitja az esélyt az enyhe lefolyásra.

Engem egy dolog foglalkoztat, ez a gyógyultak ( 4400) alacsony száma, amit a járvány kezdetétől számítanak. Ráadásul az elmúlt időszakban inkább a fiatalok fertőződtek, akikről feltételezhető, hogy hamar kimásznak az ügyből. Itt valamilyen gebasz van, valahogyan nehézkesen nyilvánítanak valakit gyógyultnak.

Válaszok:
Himalája | 2020. szeptember 20. 11:06

"Engem egy dolog foglalkoztat, ez a gyógyultak ( 4400) alacsony száma, amit a járvány kezdetétől számítanak. "

Talán mert gyógyultnak az minősül, akinél két negatív tesztet mutatnak ki. Valahol olvastam, hogy aki meggyógyul, annál még hetek múlva is kimutathatók a vírus maradványai. Az illető már nem beteg, nem is fertőző, mert nincs benne aktív vírus, csak annak génmaradványai vannak még benne. A PCR teszt nem tudja kimutatni, hogy aktív vírusról van-e szó. Egy hasonlatot olvastam: Keresik a helységben a szőkéket. Azok már a helységben nincsenek, de a lehullott hajszálaikra a nyomozók még mindig ráakadnak.

Szerintem adminisztatív okai vannak.
El tudom képzelni, hogy most nem az van a fókuszban, hogy adott esetben tüneteket sem mutató, vagy enyhe tünetes otthon lévő pozitívokat teszteljenek két héttel később. Lehet, hogy ezeket sosem fogják tesztelni, aztán majd év végén lehúzzák őket a listáról. :)

"Lenne értelme szedni mindenkinek 50 mg-os aszpirínt ?"

Talán igen. Sok vírusgátló-fertőzésgátló szer létezik, nem gyógyítanak ugyan, de némi segítséget nyújtanak ez kimutatható. Ilyen talán az általad említett aszpirin, vagy a kinin, de hasonló hatása van a kamillának is. Ugyanis léteznek baktériumok, gombák, fyto-vírusok is, melyek a növényeket támadják, és valamilyen saját védelemet ki kellet alakítani nekik is. Az aszpirin egyik változata pld, a szalicilsav a füzfa kérgében található.

"Eukaliptusz-cseppek is nagyon hatásosak baktériumok ellen."

Igen, elképzelhetőnek tartom, hisz az emberiség már evezredek óta használ növényeket a gyógyításban. Sőt, ha jól tuddom, MO-n valaha létezett gyógynövénykutató imtézet is. Ami a Covid gyógyítísát illeti, itt van egy érdekes cikk: https://urgente24.com/mundo/pa..

Ha orvoshoz menne akkor nem fertőzne??

Ez volt féléve lockdownnal..

Otthon nem árt, de a diszkóban a stroboszkóplámpa nem sokat sterilizál..

Kerestem bejegyzésedet a vakcinával kapcsolatban. Ezt találtam: "Azért nem lehet a covidra vakcina, mert életfontosságú baktériumok fehérjéit használja behatolásra ez a vírus és ha azt hatékonyan blokkolni tudjuk, akkor azokat a baktériumokat is blokkolni fogjuk, amik életben tartanak bennünket."

Továbbá rákerestem, hogy miként működne valamelyik lehetséges vakcina. Ezt találtam: https://sputnikvaccine.com/abo..

Én csak egy érdeklődő vagyak, ráadásul már messze túl a hatvanon, úgyhogy egy kissé már kezdek veszélyeztetett kategóriába tartozni. Ezért keresem a reménykeltő információkat. Mint pld. ez: https://sputnikvaccine.com/new..

https://www.ecdc.europa.eu/en/..

Igazad lehet. Ez a link mutatja, hogy a 17-18 ezer esetből úgy 10 ezer az elmúlt két hétben történt. Ez azért durva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés