Az Európai Parlament szankciókat akar Lukasenka ellen

2020. szeptember 18. 15:26
A dokumentumot a Fidesz-KDNP delegáció képviselői is megszavazták.

Szankciókat követel Aljakszandr Lukasenka elleni az Európai Parlament a csütörtöki állásfoglalásban – írta meg az Euronews. A parlament a továbbiakban nem ismeri el elnökként Lukasenkát, akit utazási korlátozásokkal és a számlái befagyasztásával is büntetnének a választási csalás és a tüntetések leverése miatt. Szintén szankciókat követel az EP Alekszej Navalnij megmérgezőivel szemben. A lehetséges szankciókról a tagállamok képviselői tárgyalnak, a jövő héten fogadhatják el őket. Az EP-képviselők ezzel az állásfoglalással álltak ki a belarusz ellenzék mellett. Az állásfoglalást a fideszes képviselők is megszavazták, derült ki a Hvg.hu cikkéből.

Hallgatnunk kell arra, amit a belarusz ellenzék mond. Különösen a nők tüntetésére kell figyelnünk. Én támogatom azt, hogy a belarusz ellenzék kapja az Európai Parlament Szaharov-díját” – mondta egy német EP-képviselő, David McAllister. A három legnagyobb EP-frakció hivatalosan is a belarusz ellenzéket jelölte a testület emberi jogi díjára. Ilyen támogatás mellett szinte biztos, Szvetlana Cihanouszkaja veheti majd át a díjat – írta az Euronews.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vannak kiszámíthatatlan politikusok, de az EP néha be....

Lukasenko vagy tíz éven keresztül kifejezetten népszerű volt, az ország nem akarta azt a nagymértékű privatizációt ( és az ezzel járó oligarchákat, banda háborukat, ami Ukrajnában és a jelcini Oroszországban volt) jobban szerették a csendes nyugit. Most viszont 26 év után megunták, bár az oroszokkal nincsen különösebb bajuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés