Egy felmérésbe bevont amerikai fiatalok kétharmada nem tudott arról, hogy a nácik hatmillió zsidót gyilkoltak meg

2020. szeptember 17. 10:39
A válaszadók fele nem tudott megnevezni egyet sem az Európában, a II. világháború idején kialakított negyvenezer táborból vagy gettóból.

Sokkoló az ismerethiány a holokausztról a negyven év alatti amerikai felnőttek körében – derült ki egy szerdán közzétett felmérésből, amelynek adatai szerint a megkérdezettek 11 százaléka vélte úgy, hogy azt a zsidók követték el.

A holokauszt mintegy hatmillió zsidó ember szisztematikus, államilag megtervezett és irányított üldözése és megsemmisítése volt. A fogalom amerikai ismeretének kutatásából kirajzolódott, a felmérésbe bevontak kétharmada nem tudott arról, hogy a nácik hatmillió zsidót gyilkoltak meg. További 36 százalék pedig úgy vélte, kétmillió zsidóval vagy még kevesebbel végeztek az adott időszakban. A válaszadók fele nem tudott megnevezni egyet sem az Európában, a II. világháború idején kialakított negyvenezer táborból vagy gettóból.

A megkérdezettek ötven százaléka ugyanakkor találkozott holokausztot tagadó írásokkal, hozzászólásokkal a közösségi oldalakon.

A felmérést a zsidó jóvátételi világbizottság (WJRO) rendelte meg. A szervezet elnöke, Gideon Taylor sokkolónak és elszomorítanak nevezte az eredményt, egyben úgy vélte, az megmutatja, miért szükséges most cselekedni, amikor még élnek holokauszt-túlélők, hogy elmondják történeteiket. Az országos felmérésben 18-39 éves korú embereket kérdeztek meg az Egyesült Államok tagállamaiban. A vizsgálat kimutatta, hogy New Yorkban különösen sokan, a nyilatkozók mintegy húsz százaléka vélte azt, hogy a zsidók felelősek a holokausztért. A déli Arkansas államban élők tudtak a legkevesebbet a holokausztról, míg az ismeretek terén az Egyesült Államok középső részének északi területén fekvő Wisconsinban lakók teljesítettek a legjobban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/PAP/Lukasz Gagulszki

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A felmérést a zsidó jóvátételi világbizottság (WJRO) rendelte meg."

Tehát egy szart sem érő, hazug, manipulatív jelentés.

"Egy felmérésbe bevont amerikai fiatalok kétharmada nem tudott arról, hogy a nácik hatmillió zsidót gyilkoltak meg."

Persze, hogy nem. Sokkal kevesebbről tudnak.

Még arról sem tudnak a kis buták, hogy Soros Tivadar milyen hősiesen hamisított útleveleket a nagyon gazdag zsidóknak, hogy a fia élhessen és sok-sok milliárd dollárt lophasson összes a megkérdezett fiatalok szüleitől.

A CEU anyacége is egy amerikai faházban "működik".

A magyarokat ért holokausztokról se tudnak, pedig tele van velük a New York Times?
"Mátyás idejében ugyanannyi magyar élt, mint német, angol vagy orosz. Ez a tény önmagáért beszél."
(Czeizel Endre, Új Demokrata, 1994. október 13.)

"A holokauszt mintegy hatmillió zsidó ember szisztematikus, államilag megtervezett és irányított üldözése és megsemmisítése volt."
Ez egy aránylag korrekt meghatározása annak: mi volt a holokauszt.
De van egy gond, nem is kicsi, EZZEL:
irányított üldözés
és megsemmisítés

Ha üldözés, akkor elfogás, ha elfogás, akkor táborhelyen, koncentráltan összegyűjtés.
Ahol: megsemmisítés.
Ez következik a tételből.
De: milyen megsemmisítés az, amikor üldözés, elfogás, elzárás után százezrek, milliók? szerencsére - TÚLÉLTEK, VISSZAJÖTTEK.
Még ma is élnek, nem egy, nem kettő, miközben a háború résztvevőiből már, rajtuk kívül nem maradt mára SENKI?
Akkor: MÉGSEM HITELES, LEGALÁBBIS NEM HIÁNYTALANUL A HOLOKAUSZT MEGHATÁROZÁSA.
Pedig volt idő annak a pár szónak az összehozására, 75 év alatt.
Alighanem a gond a FEL NEM TETT - a zsidó jóvátételi világbizottság (WJRO) és a szervezet elnöke, Gideon Taylor által is ELHALLGATOTT,
hiányzó kérdés miatt alakul így, hogy az áldozatok nem kapnak méltó elégtételt, mert ők, ha élnének, bizonyára megkérdeznék:
MIÉRT?
MIÉRT LETT HOLOKAUSZT?
MIÉRT LETTÜNK A HOLOKAUSZT ÁLDOZATAI, - ÉPPEN MI?
Az, hogy a túlélők közül egynek sem jutott eszébe ezt a kérdést feltenni, az NEM A NÉMETEK SZÉGYENE!!!
Hanem a túlélőké és a hozzájuk csapódott, rajtuk keresztül élősködő politikai parazitáké... a holokauszt-pénzkövetelőké.
Mert, ha feltennék, rövid idő alatt összeomlana a: HOLOKAUSZTIPAR.
Sőt, nekik kellene pénzeket fizetni, vissza.


Top Nazi hunter blasts visiting Ukraine leader for ignoring ...www.timesofisrael.com › top-nazi-hunt...
Oldal lefordítása
2019. jan. 24. - Efraim Zuroff decries Poroshenko's 'chutzpah' for equating Shoah with ... asks Israel to recognize the Holodomor as genocide, which it wasn't.”.
"Efraim Zuroff elutasítja Porosenko „kérését ”, amiért Soát hasonlított a Holodomor -hoz, és kéri Izraelt, hogy ismerje el a Holodomort népirtásként, ami nem az volt. ”"

Drezda szőnyegbombázása színtiszta vérgőrzös bosszú volt, nem taktikai művelet.

Javaslom, forgassanak le pár, a holokauszt témáját feldolgozó filmet. Hiánypótló lenne.

Drezda bombázása a második világháborúban 1944 őszétől kezdve a brit és az amerikai légierő által többször is megtörtént. Különösen ismertté vált az 1945. február 13–15. közötti négy támadáshullám.

1945-ben???
Te el is hiszed ezt a hazugságot, vagy csak anglomán liberálisként tetted magadévá?

Más. Azok a fránya németek a nehézipari kis kunyhóikat jól elbújtatták a lakóépületek közé. De a szövetségesek eszén nem tudtak túljárni!

"Ezek a drezdai légitámadások éles kritikát váltottak ki a szövetséges hatalmak 1942-től kezdődően folytatott légi hadviselési gyakorlatával, különösen a brit területbombázási direktívával (Area Bombing Directive) szemben. A történészek máig vitatkoznak arról, hogy ezek a szőnyegbombázások katonailag szükségesek és célszerűek voltak-e, ill. etikailag és jogilag háborús bűnként értékelhetőek-e, különös tekintettel a gyújtóbombázásra. "

Gyújtóbombák vasbeton nehézipari komplexumok ellen? Sunnyogjál el a mocskos libsi hazugságaiddal!
Persze vannak népek, akik minden egyes áldozata a többi népének 1000x-ét éri, de csak ugyanolyan aljas történelemhamisítók vagytok, mint akiket holokauszttagadással vádoltok.

Akkor idézd, ha egyetértesz vele! Hatalmas ostobaságot írtál.
Józan paraszti ész:
1. A repülő "zuhanórepülésben" nem tud nagyobb sebességre felgyorsulni, mint az azonos magasságban kioldott, jelentősen alacsonyabb légellenállási együtthatóval rendelkező bomba.
2. Egy átesésbe vitt, és leváló légáramlatokkal rángatott gépet pontosan kvázi ágyúgolyóként irányítani lehetetlen. Ehhez nem kell aerodinamikai ismeret.

Elfogytak az érvek, és előjött a proli? :-)
Fényesítsd a lámpavasat, mert valami rozsdás vackon nem akarunk ám lógni 2022 után!

Miért idézted? Csak a Te keresőd dobja fel? Más nem tudja elérni, és tájékoztatni kívántál bennünket? Nyilván nem emiatt, hanem mert érvként használtad az állításait.

Ezt hova számolják?
„A Nagy Terror idején (1936-1938) Sztálin agitátorai felkavarták az antiszemita előitéleteket és tetőpontra hozták. Érdekes módon, míg a világ a náci Németország háború előtti zsidóellenes törvénykezésére és a zsidóüldözésekre koncentrált, Sztálin valójában megsemmisített 500,000-600,000 zsidót, a tisztogatások tízmilliós áldozatmennyisége között, a Szovjetunió nemzetiségi arányainál valószínűleg jóval többet.

A népirtás végig folytatódott a 40-es évek alatt, tekintet nélkül arra, hogy a zsidók valójában hithű kommunisták, cionisták vagy teljesen politikamentesek voltak-e.
‘A cionisták egész generációja pusztult el a szovjet börtönökben, táborokban és száműzetésben’ – írta Dr Julius Margolin, akit különböző koncentrációs táborokban tartottak fogva a Balti és Fehér-tenger régióban 1940-től. Ő mondta továbbá, hogy a külvilágból senki, még a cionista társak sem siettek megmentésükre.”
Forrás: Louis Rapoport, Stalin's War against the Jews, the Doctors’ Plot and the Soviet Solution, (Sztálin háborúja a zsidók ellen, az orvosok összeesküvése és a szovjet megoldás), The Free Press, 1990, 54.old.

A nemzeti szocialista Németországban a zsidó kivándorlást, disszidálást segítő kézikönyvet a Philo-Atlaszt, (Handbuch für die Jüdische Auswanderung) 280 oldalas terjedelemben 1938-ban adta ki a Philo Jüdischer Buchverlag Berlinben.

Szóljatok, ha találtok hasonló disszidálást segítő kézikönyvet a kommunista országok könyvkiadásában.

Lenin és Sztálin áldozatainak a számával mennyire vannak tisztában?
Erre is kitért a felmérés?

De előbb volt és, ahogy írják, a kutya se törődött vele.

Valaki kiszámolta:
NAPONTA 200 VAGON ELSŐ OSZTÁLYÚ FEKETE SZÉN LETT VOLNA SZÜKSÉGES
6 MILLIÓ EMBER ELÉGETÉSÉHEZ...
Ami abszurd értelmetlen.
A náciknak annyi üzemanyaga nem volt, hogy a kert végébe lemenjenek, de volt napi 200 vagon antracitjuk, elfüstölni a levegőbe...
A halottakat, a járványveszély miatt, nyilván kézenfekvő volt elégetni, ez nem vitatható.
És az sem, hogy a halottakért senkit nem vont a táborparancsnokság felelősségre.
DE AZ ILYESMI NEMCSAK A NÁCI TÁBOROKBAN VOLT MEGSZOKOTT.
Szovjet hadifogoly-táborokban a legyengült szerencsétlen foglyok a latrina fájáról fordultak le a több méteres fekálba, még élve...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés