Távozott az egyetemről az amerikai tanárnő, aki feketének hazudta magát

2020. szeptember 10. 6:49
Politikai aktivista is volt. Indoklásként mentális problémáit és nem részletezett gyermekkori traumáját hozta fel, bár hozzátette, hogy mindez nem bocsánat arra, amit tett.

Lemondott a George Washington Egyetemen betöltött állásáról Jessica Krug, az a fehér amerikai egyetemi tanárnő, aki éveken át feketének mondta magát – jelentette be szerdán az intézmény. Krugról a múlt héten derült ki, hogy fehér létére éveken keresztül afroamerikainak hazudta magát. Jessica Krug a múlt csütörtökön, a Medium című internetes platformon írt bejegyzésében hozta nyilvánosságra, hogy évtizedeken keresztül hazudott. Mint írta: „először észak-afrikai fekete, aztán amerikai gyökerű fekete, majd karibi származású fekete voltam Bronxból (...), elfedtem gyermekkoromat, azt, hogy fehér zsidó gyerek vagyok Kansas City elővárosából”.

Krug afrikai és karibi történelmet, valamint az afrikai diaszpórák történetét oktatta. 2018-ban könyvet írt Afrika és az afrikai diaszpórák politikájáról és kultúrájáról. Az idén videóblogot tett közzé, amelyben a New Yorkban élő fehéreket ostorozta, mert szerinte „nem szenteltek elég időt és figyelmet a városban élő fekete és barna őslakosoknak”. Blogbejegyzésének nagy visszhangja volt, a kollégái és a tanítványai is haraggal és értetlenséggel fogadták. Közben kiderült az is, hogy Krug Jessica La Bombalera néven politikai aktivista is volt. Az egyetem vizsgálatot indított, szerdán pedig a Twitteren bejelentette, hogy Jessica Krug „lemondott a pozíciójáról és azonnali hatállyal távozott”, a kurzusait más oktatók viszik tovább.

(MTI)

Kép forrása: Facebook

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bocsánat de, ha szabadon eldönthetjük, hogy fiúk vagyunk-e vagy
lányok és ez a kérdés semmiféle diszkrimináció alapját nem jelentheti,
akkor miért nem dönthetjük el, hogy négerek vagyunk-e vagy eszkimók?

Ha egy sápadtarcút felnevelnek az indiánok, és, ha ez a sápadtarcú
indiánnak valja magát, akkor az egy hatalmas bűn? Ha valaki a színes
kultúrák professzora és színesnek vallja magát akkor az egy hatalmas
bűn?

Ide jutott a nyugati világ? Hogy előnyös más származásúnak vallani
magunkat, mint amilyenek vagyunk? Őseink megtagadására kényszerít
minket a társadalom? Ennél kevesebbért akasztottak Nürnbergben.

"We are in a race war and your uniform is your skin." -olvastam egy amerikai kommentfalon. Ezek szerint Krug honvéd dezertőr volt...

A CEU-n tárt karokkal várják.

Rachel Dolezal kisasszony jutott az eszembe. Ő egy délafrikai búr család sarja, aki a társadalmi előnyökért fehérről feketére cserélte identitását. Feketére festett haját bebodorította,sötét sminket használt és Nkechi Amare Diallo néven csinált karriert a fkete polgárjogi mozgalomban az NAACP-ben. Aztán 20015-ben előkerültek kamaszkori képei- no nem pornózott, rosszabb, szőke nem göndör haja volt kamaszként és tele volt szeplővel...
Nos Dolezal kisasszony a bukás után integrálódott csak igazán, feka kanoktól vannak gyerekei, egyedül él velük és segélyre jelentkezett, élelmiszer jegyeket használ.
A történetből fehéren-feketén látszik mekkora a gebasz amerikában...

Minden askenázi rokona valamilyen fokon a másiknak, hiszen 1200 körül összesen voltak ezren....

Nem, nincsenek leszarva magasról, ha a bőr színéről van szó.

Clint Eastwood megmondta: "Mi a fene volt ez a tesózás? Niggernek képzeled magad? Nem akarnak a tesóid lenni, ami érthető is. Na húzd el a fehér segged, nyomás haza!"
https://www.youtube.com/watch?..

Azért érdekes rendszerszintű fehér elnyomásról beszélni ott, ahol külön retorziók vannak azon fehérek ellen, akik négernek vagy latínónak vallják magukat.
Nem tudom elképzelni azt a szituációt, ahol a náciknál azokat az árjákat rúgják ki az egyetemről, akik zsidónak vallják magukat, vagy az oroszoknál, ahol az önmagukat kuláknak való proletár bolsevikokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés