Djokovic új szakszervezetet alapít

2020. augusztus 29. 13:11
„Nem az ATP leváltása a célunk, hanem egy attól független önkormányzat létrehozása, amely közvetlenül reagál a tagok igényeire” – áll az alapító okiratban.

Új játékos-szakszervezetet alapít Novak Djokovic, a férfi tenisz-világranglista szerb éllovasa. A 17-szeres Grand Slam-bajnok pénteken bejelentette, hogy lemond a férfi sorozatot szervező ATP játékostanácsának az elnöki tisztségéről. Az új érdekképviseleti szerv neve Profi Teniszezők Szövetsége (PTPA), és a játékosok már megkapták a működési stratégiát felvázoló dokumentumot, hogy aláírásukkal támogassák a PTPA-t. „Nem az ATP leváltása a célunk, hanem egy attól független önkormányzat létrehozása, amely közvetlenül reagál a tagok igényeire” – áll az alapító okiratban.

A New York-i tornán – Djokoviccsal együtt – döntős Milos Raonic úgy vélekedett, hogy a játékosok többsége támogatni fogja az új szakszervezetet. „Hat hónapon át sokunk tájékoztatását elhanyagolta az ATP vezetősége, ezért csalódottak vagyunk”– utalt a kanadai játékos az elmúlt időszak járványhelyzetére, illetve az azt övező bizonytalanságra.

(MTI)

 

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés