Visszahelyezték az LMBTQ-zászlót a IX. kerületi városházára

2020. augusztus 15. 17:47
„Van másik” – jelentették be a Facebookon.

A ferencvárosi önkormányzat bejelentette: „van másik”, tehát visszatették a szivárványos zászlót a városháza épületére, igaz, ezúttal magasabbra, egy mellvédre. Kommentben hozzátették: „Ezt megelőzően a kurd zászló volt kint a hivatalon szolidaritásból. A szivárványszínű a nyitottságot és az elfogadást jelképezi. Ezek fontos értékek az új városvezetés számára, ezért raktuk ki átmenetileg, ahogy számos középületre kiteszik Európában Dublintól Bécsig.”

Mint a Mandiner is megírta: Fradi-szurkolók leszedték a IX. kerületi városházáról az LMBTQ-zászlót, helyére az FTC alapítási évét tartalmazó feliratot helyeztek. Később a Momentum helyi képviselője, Takács Krisztián eltávolította ezt a feliratot.

Baranyi Krisztina polgármester így értékelte az eseményeket a Facebookon: „Nagyon erős, nagyon bátor fiúk egy csoportja megtaposta és felgyújtotta a szivárványos zászlót, amelyet leloptak az önkormányzat faláról. Rossz hírem van fiúk! Ez bizony az a város és az az ország. Itt a szerelem az szerelem, a család az család.  Kivételek nélkül.

Összesen 190 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tartottam helyesnek, hogy az unios zászlót levették és a helyére tették a szivárványost.

Ebbe a radikálisan szélsőséges kultúrbalosságba fogtok belebukni.

Semmit.
Jól bemostak egyet ÚGYMOND a Zorbánnak.

Kb. ennyi.
Aztán meg minden másra jó a kognitív disszonancia.

Egy ilyen középületen, egy közhivatal épületén mit keres egy marginális, provokatív módon előtérbe tolt kisebbség zászlója?

:-)
Azért mégis van egy fontossági sorrend.

Ez azt jelenti, hogy a IX. kerület zsidómentes?

Mert Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Azt nem tudjuk, hogy lesz-e elegendő lélegeztetőgép, ha a ballib jut hatalomra, de hogy buzizászlóból lesz bőven, az biztos.

A libernyákok azt nem értik, hogy a városháza az egész kerületet kell, hogy képviselje. Ők most egy szűk kisebbséget akarnak lenyomni a többség torkán. Ez szemmel láthatóan nem fog menni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés