Közvélemény-kutatás: a brit muszlimok fele antiszemita

2020. augusztus 10. 13:10
Ráadásul a fiatalok és magasan képzettek között sem alacsonyabb a zsidógyűlölet, mint a társadalom más rétegeiben – írta meg a Neokohn.

A londoni Henry Jackson Társaság által készített tanulmány szerint a brit muszlimok mindössze 13%-a véli úgy, hogy az Egyesült Királyságban élő zsidók lojálisabbak hazájukkal, mint Izraellel. 44%-uk szerint ennek éppen a fordítottja igaz. Ezzel a véleménnyel a teljes brit lakosság 24%-a ért egyet – olvasható a zsido.com oldalán. A brit muszlimok 34%-a abban is hisz, hogy a zsidók túl nagy hatalommal rendelkeznek a globális bankrendszer felett. A teljes társadalomban 18% vélekedik hasonlóan. A zsidók politikai túlhatalmával kapcsolatban 33% és 15% az arány.

A muszlimok több mint fele szerint a zsidóknak túl nagy a befolyása

A muszlimok több mint fele azt is gondolja, hogy a zsidóknak túlzott befolyásuk van a fegyveriparra, a médiára és a szórakoztatóiparra is. A kutatásból kiderült az is, hogy az általános vélekedés ellenére, a fiatalok és magasan képzettek között nem alacsonyabb az antiszemitizmus, mint a társadalom más rétegeiben. „A zsidókkal kapcsolatos összeesküvés-elméletek túl sokáig voltak büntetlenül terjeszthetőek a muszlim közösségeken belül. Sajnálatos módon a kutatás eredményei jól mutatják, hogy mi lett ennek a következménye. Fájó kijelenteni, de túl sok, Nagy-Britanniában működő muszlim közösségben nézik el az antiszemita uszítást” – mondta Dr. Rakib Ehsan, a kutatás egyik vezetője.

A brit muszlimok a zsidókat kedvelik a legkevésbé

Amikor hozzám hasonló brit muszlimok felemelik a szavukat a közösségeinkben burjánzó zsidóellenesség ellen, nagyon gyakran kell a hittestvérek zaklatását elviselniük” – tette hozzá. A felmérésből az is világossá vált, hogy a brit muszlimok a zsidókat kedvelik a legkevésbé a vallási csoportok közül. A legtöbb szimpátiát a keresztények kapták, őket a szikhek, a buddhisták és a hinduk követték. Nem meglepő, de Izrael elutasítottsága is a legmagasabb volt. A muszlimok az Egyesült Királyságot kedvelik a legjobban, majd a Palesztin Autonómia, Szaúd-Arábia, Irán, India, az Egyesült Államok, Oroszország és Kína következik.

Az integrálódott muszlimok körében kisebb az antiszemitizmus

Érdekes módon azok a muszlimok, akik hetente legalább háromszor-négyszer mecsetben imádkoznak, kedvezőbben látják mind a zsidókat, mint a zsidó államot. Ők mindössze egy kérdésben radikálisabbak társaiknál: 55%-uk állítja, hogy a zsidók lojálisabbak Izraelhez, mint az Egyesült Királysághoz. Igaz azonban az is, hogy szerintük a muszlimok is inkább Szaúd-Arábiához lojálisak, Nagy-Britanniával szemben. A számok akkor válnak biztatóbbakká, amikor a brit társadalomba mélyebben integrálódott, más társadalmi csoportokkal is kapcsolatot tartó muszlimok válaszait nézzük, mert az ő esetükben 20-30%-kal kevesebben fogékonyak az antiszemita ideológiára – írta meg Neokohn.

Fotó: Vendégek egy kávézóban a brit főváros Soho nevű negyedében 2020. július 4-én. A koronavírus-járvány enyhülése miatt Nagy-Britanniában a mai naptól kinyithattak a vendéglátóhelyek, a szállodák, a múzeumok, a turistalátványosságok, és lazítottak az emberek közötti kötelező távolságtartást előíró szabályon is. MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

 

 

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A NER-tagok 100%-a meg tolvaj ingyenélő gazember.

Ezen csak az csodálkozik, aki magasabbra tippelt.

Ezel = ezzel (vagy evvel)
És van még egyéb hiba is: "tolvajozol le" helyesen: letolvajozol.
Stb.

És nem vagytok több millióan.

Mit ad isten, a muszlim bevándorlás felgyorsítója a zsidó származású munkáspárti Barbara Roche volt, aki Tony Blair kormányában a bevándorlásért felelt.
A Barbarák nem viccelnek- emlékszünk ugye a másik emblematikus zsidó macára. Barbara Spectre a svédeket érzékenyítette, elhitetve velük, hogy a migrációnak-multikultinak nincs alternatívája, a folyamat élén pedig történelmi okokból a zsidók állnak.
Be szép is lenne, ha a két maca még learathatná tevékeny életének gyümölcsét, egy jó kis muszlim pogrom képében...

Nem tudom milyen állatfajta az a "brit muszlim", de ha a britanniai muszlimokról van szó és ezek fele antiszemita, akkor a másik fele pedig alighanem hazudik. Azt sem tudom milyenek azok "a brit társadalomba mélyebben integrálódott, más társadalmi csoportokkal is kapcsolatot tartó muszlimok". Ha ezt a mondatot esetleg úgy kell érteni, hogy azok a muszlimok számítanak 'mélyebben integrálódottnak', akik 'más társadalmi csoportokkal is kapcsolatot tartanak', ez elég gyér integrálódásnak tűnik. Aki tanul és dolgozik közülük, az nyilvánvalóan más társadalmi csoportokkal is kapcsolatot tart. Ennyi elég a 'mélyebb integrálódottsághoz'? Ennyit számít egy olyan társadalom, mint a brit? Elég egy irodába kerülni egy született bittel, néha beszélni vele pár szót és ezzel bárki integrálódottabbá válhat? Szánalmas szemforgatás.

Gondolom, aki született britekkel és nem muszlim bevándorlókkal IS kapcsolatot tart közülük, az tudja, hogy az ehhez hasonló 'közvéleménykutatás' kérdéseire mi a többség bevett, elvárt válasza. Tudja mit kell hazudni, hogy jobb színben tüntesse fel a muszlimokat. Aki viszont kizárólag muszlimokkal tart kapcsolatot, az nem is érti, hogy miért kérdeznek tőle ilyet, és mi mást gondolhatna a zsidókról, mint a többi muszlim.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés