Dzsihadistákat fosztottak meg állampolgárságuktól Belgiumban

2020. augusztus 10. 16:32

A La Libre Belgique című napilap információi szerint a belga állampolgárságuktól frissen megfosztottak a Sharia4Belgium nevű terroristacsoporthoz tartoztak.

2020. augusztus 10. 16:32

Belgiumban az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel kapcsolatban álló tizenegy dzsihadistát fosztottak meg állampolgárságától, idén ez idáig már huszonöt ember esetében döntött így az illetékes belga bíróság – közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

A napilap információi szerint a belga állampolgárságuktól frissen megfosztottak a Sharia4Belgium nevű terroristacsoporthoz tartoztak. A hivatalosan korábban már feloszlott szalafista szervezet több tagja az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez csatlakozott, mások harcosokat toboroztak Belgiumban a Szíriában küzdő dzsihadisták számára.

A brüsszeli fellebbviteli bíróság idén januárban hat, majd június végén nyolc esetben döntött kettős állampolgársággal rendelkező, terrorizmus vádjával már korábban elítéltek esetében arról, hogy megfosztja őket belga állampolgárságuktól.

A belga bíróság a fiatalok radikalizálásáért és szélsőséges tanok terjesztéséért is felelős Sharia4Belgium tagjai közül ez idáig legalább 57 embert ítélt börtönbüntetésre. Közülük 48-at távollétükben, ők titkosszolgálati információk szerint nagy valószínűséggel még mindig Szíriában tartózkodnak, esetleg a kurdok fogságában vannak, már meghalhattak, vagy hamis személyazonosság mögé bújva ismeretlen helyen tartózkodnak.

A dzsihadistáknak vagy ügyvédjeiknek nyolc naptári nap áll rendelkezésükre, hogy fellebbezzenek az ítélet ellen – közölte a napilap.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urga
2020. augusztus 10. 22:45
"Észak-afrikaiak okoztak tömegverekedést a belga strandon Azonosították a belgiumi Blankenberge strandján tömegverekedést okozó fiatalokat, akik 17 és 21 év közötti férfiak, zömükben észak-afrikai gyökerekkel. Valamennyien szerepelnek a bűnügyi nyilvántartásokban - írta hétfő reggeli számában a belga De Standaard lap. ... A rendőrség a fiatalok egy részét az említett bűnügyi nyilvántartások alapján azonosítani tudta, többen közülük brüsszeli bűnbandák tagjai. A kihallgatásukra hétfőn kerül sor, idén már nem mehetnek vissza a blankenbergei strandra." https://magyarnemzet.hu/kulfold/eszak-afrikaiak-okoztak-tomegverekedest-a-belga-strandon-8497182/ --- Ezeket sem Blankenbergből kellene kitiltani, hanem Belgiumból. Észak-Afrikának is van tengerpartja, dobálózzanak ott a rendőrséggel!
civis72
2020. augusztus 10. 20:36
xenofób fasiszta belgák....fujjj
Eden77
2020. augusztus 10. 20:07
7-es cikkely! Azonnal!
hlaci83
2020. augusztus 10. 17:12
És hova fogják toloncolni őket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik