Kánikula és eső is várható

2020. augusztus 09. 16:35

Sok lesz a napsütés, de többször lehetnek záporok, erős, viharos széllel kísért zivatarok hétfőtől.

2020. augusztus 09. 16:35
null

 

A jövő héten is maradnak a 30 Celsius-fok körüli maximumok. Sok lesz a napsütés, de többször lehetnek záporok, erős, viharos széllel kísért zivatarok; derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn napos idő várható. Nagyobb számban északon és nyugaton alakulhat ki zápor, zivatar, elsősorban a délutáni, esti órákban. A hétfői veszélyjelzésben zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A hőség veszélye miatt a fővárosra, Pest, Békés, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyére szintén elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Hétfőn hajnalban 15-21, napközben 29-33 fok lesz.

Kedden, szerdán is sok lesz a napsütés. Kedden az ország nyugati, északnyugati felében, szerdán a délnyugati tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A legalacsonyabb hőmérséklet kedden 15-20, szerdán 13-20 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet kedden 28-32, szerdán 27-32 fok között valószínű.

Csütörtökön is napos időre van kilátás. Néhol, főként délnyugaton lehet zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet többnyire 12-19, a maximum 28-32 fok között alakul.

Pénteken több órára kisüt a nap. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 13-20 fok lesz. Napközben 27-33 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan valószínű zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 14-20, a maximumhőmérséklet 27-32 fok között valószínű.

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre lehet számítani szórványosan záporral, zivatarral. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb hőmérséklet 26-31 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2020. augusztus 09. 16:39
Mifelénk sosem esik egy csepp sem. Tehát nem lesz. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik