A misét sem kímélte a bejrúti robbanás (videó)

2020. augusztus 6. 17:12
A tragédiában már több mint 100 ember meghalt és nagyjából 5 ezren megsebesültek.

Amint arról beszámoltunk, kedd este erőteljes robbanás történt a libanoni fővárosban, Bejrútban. Azóta több videó is nyilvánosságra került magáról az esetről, illetve arról, hogy különböző emberek mit érzékeltek a robbanásból. Most a Guardian jóvoltából egy újabb videó is napvilágot látott az eseményről.

A felvételen az látható, hogy egy maronita pap szentmisét mutat be és ezt interneten is közvetíti. A videón látszódik, ahogy az atya éppen énekelt, aztán hirtelen a robbanás következtében elment az áram a templomban. Ekkor még folytatta a szentmisét, de pár másodperccel később a mennyezetről törmelékek estek le, aminek hatására ő is megpróbált elmenekülni. A tragédiában már több mint 100 ember meghalt és nagyjából 5 ezren megsebesültek. Magyarország  egymillió euróval segíti a maronita katolikus egyházat. A pátriárka megköszönte a segítséget Orbán Viktornak.

 

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor az Üdvözítő Palesztinában tanított, Siloámban összedőlt egy torony. Siloám egy kis tó Jeruzsálem közelében. Összedőlt egy nagy torony, és egyszerre 18 embert temetett maga alá. És a hallgatóság ezt mondta Jézusnak: "Íme, Urunk, látod mi történt!" A Megváltó ezt felelte nekik: "Mit gondoltok? Talán azok, akikre rádőlt a torony, vétkesebb volt minden más embernél a földön? Nem! Sőt - mondom nektek -: ha meg nem tértek, mindnyájan ugyanúgy vesztek el". Nagy tanulság ez számunkra.

https://ortodox-keresztenyseg...


Pilátus vérengzése és a siloámi torony leomlása

Abban az időben néhányan hírt hoztak neki azokról a galileaiakról, akiknek a vérét Pilátus az áldozati állataik vérével elegyítette. Jézus megszólalt, és ezt mondta nekik: Azt gondoljátok, hogy ezek a galileai emberek bűnösebbek voltak a többi galileainál, mivel ezeket kellett elszenvedniük? Nem! Sőt azt mondom nektek, ha meg nem tértek, mindnyájan hasonlóképpen elvesztek.
hozzáadás a könyvjelzőkhöz
Vagy azt gondoljátok, hogy az a tizennyolc, akire rádőlt a torony Siloámnál, és megölte őket, vétkesebb volt minden más embernél, aki Jeruzsálemben lakik? Nem! Sőt azt mondom nektek, ha meg nem tértek, mindnyájan ugyanúgy elvesztek. Lk 131-5

Ne áltasd magad, mert nem jegyzed meg.
Arra a tömény ostobaságra küldtem neked, amit már nem először írsz teljesen félreértelmezve, meg nem értve Jézus tanítását.
Sosem írtam, hogy pogány vagy. Megint félrebeszélsz.
Jó megfogalmazás, ahogyan az egész Szentírás.

A miséző pap meghalt, nem?

Kérdezem. Egy üvegtábla zuhant a fejére élével.

Látom, hogy egy nagy színes üvegtábla esett élével a fejére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés