Bejrúti robbanás: Magyarország egymillió euróval segíti a maronita katolikus egyházat

2020. augusztus 05. 16:51

Orbán Viktor javaslatára a kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy a Bejrútban történt robbanás okozta károk enyhítése érdekében 1 millió eurót ajánl fel az Antióchiai Szír Maronita Katolikus Egyház számára.

2020. augusztus 05. 16:51

„Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára a kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy a Bejrútban történt robbanás okozta károk enyhítése érdekében 1 millió eurót ajánl fel az Antióchiai Szír Maronita Katolikus Egyház számára” – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Hozzátette: a forrást azonnal átcsoportosítják, és a Hungary Helps Program keretében folyósítják. Havasi Bertalan beszámolt arról is, hogy a nap folyamán Orbán Viktor, a Fidesz elnöke részvétlevelet küldött a Kereszténydemokrata Internacionáléban (CDI) a Fidesszel közösen részt vevő libanoni keresztény pártnak, miután kiderült, hogy a Kataeb főtitkára, Nazar Najarian is életét vesztette a keddi robbanásban.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sörgyári megálló
2020. augusztus 05. 20:40
Ne felejtsük el, hogy nagy királyunk, III. Béla felesége itt született.
pollip
2020. augusztus 05. 19:46
Jól tesszük.
Menhetten
2020. augusztus 05. 18:32
Azbej Tristan üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára hmmm... "A támogatás a magyar emberek érdekét is szolgálja, megelőzve egy onnan kiinduló esetleges migrációs hullám kialakulását" Ennyit az önzetlen emberi segítségről.
vbzsolti75
2020. augusztus 05. 18:25
Na, lesz itt nagy bégetés az o1g-s, fóbiás oldalról :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!