„Isten áldását kérem Önre és Magyarországra” – levélben köszönte meg a segítséget Orbán Viktornak a maronita pátriárka

2020. augusztus 06. 15:49

Magyarország a bejrúti robbanás kárainak elhárításához 1 millió eurós támogatást nyújtott.

2020. augusztus 06. 15:49

Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek Béchara Boutros Rai bíboros, a maroniták antióchiai pátriárkája Magyarország részvétnyilvánításáért és a bejrúti robbanás kárainak elhárításához nyújtott 1 millió eurós támogatásért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Közlése szerint a Hungary Helps Program keretében folyósított segélyt a magyar kormány már csütörtök délelőtt sikeresen eljuttatta a Libanoni Maronita Egyháznak. Rai bíboros, pátriárka levelében felhívta a figyelmet a bejrúti tragédia súlyos következményeire, az állami és egyházi létesítményekben keletkezett hatalmas károkra, valamint a libanoni társadalom, a családok szenvedésére.

Isten áldását kérem Önre és Magyarországra, és biztosítom arról, hogy imáinkban mindig egyek leszünk, azt remélve, hogy a cédrusok és a szentek országa főnixként fog megújulni, a jövőben is tanúsítván Isten szeretetét, valamint a béke, az igazság és a szabadság értékeit” – írta a magyar miniszterelnöknek a maronita pátriárka.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. augusztus 06. 16:57
Kétszer ad, ki gyorsan ad és Magyarország gyorsan adott.
annamanna
2020. augusztus 06. 16:32
Ez a videó mindent visz: https://www.youtube.com/watch?v=2kXGrv8IRXU
péterx
2020. augusztus 06. 16:21
Az ima mindig a feltámadt Krisztussal közösségben zajlik, ő viszi a mennyei Atyához, a Szentlélek által a mi emberi kéréseinket, hálánkat és dicsőítésünket. Ez a köszönő levél tehát nem pusztán egy protokolláris dokumentum, hanem a hatékony hit ajándékozó erejének is tanúja. Jól fog jönni hazánknak és a miniszterelnöknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!