Lemondott New York egészségügyi vezetője, mert rossznak ítéli a járvány kezelését

2020. augusztus 5. 7:55
Oxiris Barbot szerint Bill de Blasio demokrata polgármester rossz válaszokat adott a vírushelyzetre.

Lemondó levelében a szakember „mély csalódottságának” adott hangot. Mint fogalmazott: „életünk legfontosabb közegészségügyi válsága idején nem olyan mértékben vették igénybe a járványügyi szakemberek tudását, ahogyan azt kellett volna”. Majd hozzátette: New York járványügyi szakemberei világszerte elismerést vívtak ki maguknak, és a városnak csak hasznára lett volna, ha él ezekkel a tapasztalatokkal. A The New York Times című lap információi szerint Barbot és a városi önkormányzat viszonya március óta igen feszült volt. Részben azért, mert Bill de Blasio polgármester márciusban nem akarta bezáratni az üzleteket és az iskolákat, és ezzel a járványügyi szakemberek szerint hozzájárult a vírus gyors terjedéséhez, részben pedig azért, mert később a szakemberek tanácsai ellenére sem szorgalmazta a vírusfertőzöttek kapcsolatainak feltárását.

A The New York Times által megszólaltatott egészségügyi szakemberek szerint a polgármesternek jobban kellett volna hallgatnia Oxiris Barbotra, támogatnia kellett volna a javaslatait. Bill de Blasio kedden már ki is nevezte Barbot utódját, Dave Chokshi orvost. New Yorkban több mint 20 ezer ember halt meg a vírusfertőzés okozta Covid-19 betegségben és szövődményeiben. Az Egyesült Államokban – a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint – a járvány kitörése óta már csaknem ötmillió a diagnosztizált fertőzöttek száma, és több mint 155 ezren haltak meg a Covid-19 és szövődményei miatt.

(MTI)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a De Blasio tipikus ballibbant.
Akkor nem akart korlátozásokat bevezetni, most meg, amikor New Yorkban kezdenek kifejezetten jól állni, eszetlenül korlátozna mindent, még az iskolákat se engedné működni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés