A rendkívül fertőzött Ukrajna piros zónává minősítette Magyarországot

2020. augusztus 2. 9:23
Pedig hazánk a régió és az egész unió egyik legbiztonságosabb országa – írta meg a PestiSrácok.hu.

Nehéz különösebb értelmét találni annak, hogy sajtóforrások szerint Ukrajna úgynevezett piros zónává minősítette Magyarországot a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. A Kártátalja.ma beszámolója szerint ugyanis az ukrán egészségügyi minisztérium frissítette a koronavírus-fertőzések tekintetében kockázatosnak minősített országok listáját, amely több, mint 120 országot tartalmaz, és amelyben Magyarország veszélyes, piros minősítést kapott. A szombattól hatályba lépő lista értelmében a piros besorolású országokból hazaérkezőknek karanténba kell vonulniuk, vagy tesztekkel igazolniuk a fertőzés hiányát – közölte a PestiSrácok.hu.

Emlékeztetőként: csak a szombati statisztikai adatok szerint Ukrajnában mintegy 1200 új koronavírus-fertőzötttet regisztráltak; az igazolt fertőzöttek száma az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatok szerint már meghaladta a 71 ezret. Az ország második legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben 101 új esettel, 8342-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig két újabb halálos áldozattal 134-re, miközben eddig 2981-en gyógyultak meg.

Ehhez képest Magyarországon szombatra virradóra 21 fővel növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma, így összesen 4526-ra emelkedett az összes koronavírus-fertőzött száma hazánkban. Azért érezhető az arányeltolódás. Mindezek fényében talán kijelenthető, hogy Ukrajna lépése nemcsak indokolatlan, de barátságtalan is; közvetve a határon túli magyarság ellehetetlenítésének, elrettentésének egy újabb eszköze. Ezenközben a hazai és a határon túli magyar közvélemény nagy érdeklődéssel tekint a tervezett ukrán-magyar csúcstalálkozó elé – írta meg a PestiSrácok.hu.

Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Diplomácia nyelvén, "barátságtalan", mi tudunk erősebben is fogalmazni.
Ahol csak tudnak, ott ártanak a magyaroknak.
Már nem sajnálom őket az orosz nyomulás miatt.

Válaszok:
Csigorin | 2020. augusztus 2. 18:02

Ukrajna így csinál saját magából hülyét

az oroszok is csak azert nyomulnak mert az ottani orosz kisebbseget ami ugy tizszerannyi mint a magyar, ugyanugy szivatjak meg csukloztatjak mint bennunket. csak ugye az o batyjuk erosebb :)

ez nem egeszsegugyi dontes hanem politikai. a karpataljai magyarok szivatasa a celja. tipikus es jellemzo a naci ukran juntatol

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés