Origo: Őrizetbe vették Botka László bizalmasát

2020. július 28. 21:26
Az Origo értesülése szerint több százmillió forintos áfacsalás gyanújával őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Joób Mártont, az Összefogás Szegedért egyik önkormányzati képviselőjét, Botka László (Összefogás Szegedért Egyesület) polgármester „bizalmasát”.

A portálon kedd kora este megjelent cikk szerint Joób Márton a szegedi polgármester, Botka László legszűkebb köréhez tartozik és az önkormányzatban a család- és szociálpolitikáért, illetve sportért felelős tanácsnok.

A 2018-as választáson az MSZP és a Párbeszéd közös országgyűlési képviselőjelöltje volt Csongrád megye 2-es körzetében (Szeged), de B. Nagy László, a Fidesz-KDNP jelöltje megelőzte.

Az Origó úgy tudja, hogy a NAV már hosszabb ideje nyomozott a politikus ügyében. A hírportál megkeresésére a NAV annyit közölt, hogy folyamatban lévő ügyben nem nyilatkozhatnak.

Barnáné Horváth Melinda, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI érdeklődésére ugyanezt mondta.

A portál értesülése szerint Joób Márton letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

(MTI)

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jogállamiság eltiprása, Brüsszel segíts......utcára elvtársak, régiek és újak - Momentum, Jobbik, LMP, PM - , Orbán már börtönbe viszi a progresszív európai demokratákat.....

Zárójelben, a NAV ugye hasonló szigorral követi a kormánypárti térfelet is.

Ugyanezt néztem a hvg-n, 444-en... nyona sincs a hírnek.

Pedig hát ez nem valami kismiska. Szegedi önkormányzati képviselő, 2018-as parlamenti képviselői egyéni jelölt, Botka jobbkeze...

Nem tudom, kit értesz "bizalmas" alatt, de ebben a szörnyű diktatúrában került börtönbe kormánypárti képviselő, ha esetleg elfelejtetted volna...

Index a hiteles forrás....a szegedi ügyről persze nem írnak, helyette a kovászos uborkáról és a Volán menetrendjéről olvashat a nyájas olvasó.

Szegeden semmi nem biztos.

Index szerint

,,Áfacsalás miatt őrizetbe kerülhetett egy világbajnok kenus képviselő Szegeden,,
https://index.hu/belfold/2020/..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés