Ferenc pápa szorgalmazza a globális tűzszünetet

2020. július 19. 16:04
Az egyházfő szorgalmazza a globális tűzszünetet annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány által sújtott emberekhez eljuthasson a szükséges humanitárius segítség.

Ferenc pápa vasárnap ismét szorgalmazta, hogy világszerte azonnal szüntessék be a fegyveres konfliktusokat annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány által sújtott emberekhez eljuthasson a szükséges humanitárius segítség. A Szent Péter térre néző dolgozószobájának ablakából elmondott üzenetében a katolikus egyházfő figyelmeztetett: nincs arra utaló jel, hogy a világjárvány kezdene visszaszorulni. Fokozott aggodalmát fejezte ki azon fertőzöttek iránt, akiknek a szenvedését fegyveres konfliktusok súlyosbítják.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) nemrég elfogadott határozatra utalva hangoztatta, hogy a járvány áldozatainak humanitárius segélyezéséhez elengedhetetlen a béke és a biztonság megteremtése. Ferenc pápa külön kiemelte, hogy kifejezett aggodalommal követi az örmény-azeri határon zajló összecsapásokról érkező híreket. A BT július elején egyhangúlag határozatot fogadott el, amelyben a fegyveres válságokban harcoló feleket tűzszünetre szólították fel a koronavírus-járványra tekintettel.

(MTI)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg a gravítáció felfüggesztését és az entrópia növekedésének leállítását.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés