Tűz ütött ki a nantes-i katedrálisban, szándékos gyújtogatás ügyében nyomoznak

2020. július 18. 10:41
A tűzoltók komoly tűzről beszélnek. A polgármester nem zárja ki, hogy gyújtogatás okozta a tüzet.

Tűz ütött ki a nantes-i katedrálisban – adja hírül az LCI és a franceinfo. A tűzoltók szerint komoly tűzről van szó, videókon a templomban pusztító lángok is láthatók. 

A tűzoltókat háromnegyed nyolckor körül riasztották, mintegy hatvanan érkeztek ki a helyszínre. Gérald Darmanin belügyminiszter bejelentette: Roselyne Bachelot kulturális miniszterrel együtt Nantes-ba látogat, s a város lakóit szolidaritásáról biztosította Jean Castex kormányfő is.

A nantes-i egyházmegye egyik tisztségviselője elmondta: jelentős károkat okozhat a tűz, úgy tűnik, a lángok az orgonát is elérték. 10 órakor a tűzoltók jelentették: sikerült körülhatárolniuk a tüzet. Egy, a BMFTV-nek nyilatkozó tűzoltó szerint ugyanakkor nem olyan súlyos tűzeset ez, mint a tavalyi Notre-Dame-i. 

A nantes-i katedrális Bretagne legnagyobb temploma, 1434-ben kezdték el építeni II. Ferenc rendeletére. 1972-ben is tűz ütött ki a katedrálisban, akkor a tetőszerkezet égett le, s csupán 13 év után tartottak újra misét a templomban. 

FRISSÍTÉS: Jean Castex miniszterelnök is Nantes-ba érkezik délután. A város polgármestere szerint az 1972-esnél kevesbé súlyos tűzről van szó, de az orgonában és a rózsaablakban is nagy kár eshetett. Hozzátette: „sajnos” nem kizárható, hogy gyújtogatás okozta a tüzet.

FRISSÍTÉS 2.: Az eddigi vizsgálatok azt állapították meg, hogy a katedrális három egymástól távoli pontján egyszerre ütött ki a tűz, így az ügyészség szándékos gyújtogatás ügyében nyomoz – jelentette be Pierre Sennès államügyész

 


 

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

NemRémísztő képződmények tüzelik az ingyenlakásban felszedett
parkettát. Csalódtak az időjárásban és fáztak. Némi anyagi kárpótlás
jár ezért nekik.

Jajjjj, és ott tárolták Rákosfalvy ügyvéd úr csőtörésben megsemmisült iratait is, amelyet most már a függetlenmagyarbíróság nem tud a terhére értékelni.
Micsoda balszerencse!
Micsoda balszerencse!
Micsoda balszerencse!

Szerintem akkor is tudtuk, hogy nem véletlen.

Jé, hogy te mennyire buta vagy.

Igen, de aztán beengedték a városokba azokat, akik aztán beengedték a muszlimokat.
Ki a hibás?

Egy elejtett cigaretta lesz a hibás.

Amúgy meg álprobléma, as usual.

Zsóti majom. Ezért képes voltál klaviatúra elé ülni? Minden mainstream hírforrás- érted Zsóti, a nyugatiak- leírják, hogy egyszerre három helyen támadt tűz a katedrálisban. Pont. Erre jön Zsóti lipsi és szarrá égeti magát- már ezért is fizet a vén kujon?

Érdekes adalék található Peter Hammond: Rabszolgaság, terrorizmus és az Iszlám című könyvében. arról ír, milyen törvényszerűen véltozik egy jobb sorsra érdemes ország élete ahogy nő a muszlim lakosság aránya.
"1-2% között a béke vallását látjuk, segítőkész, a légynek sem ártó tündéri muszlimokkal
5% aránynál fokozódó hittérítést látni, eleinte főleg a börtönökben, a hátrányos helyzetű csoportoknál nő az igazhitűek aránya.
10% körül elkezdenek külön jogokat követelni, halal élelmiszerellátást erőszakolnak ki maguknak, és folyamatosan üldözötti, mártír szerepben tetszelegnek.
20 százaléknál már a bűncselekményektől sem riadnak vissza, ha sértve érzik magukat és szent vallásukat, elkezdődnek a gyújtogatások, eleinte a kocsik lángolnak és jönnek a késeléses merényletek a muszlim vallással kritikus személyekkel szemben.
20% felett elkezdődnek a folyamatos zavargások, dzsihad osztagok szerveződnek és elkezdenek lángolni a keresztény templomok és zsinagógák.
40%-nál gyilkosság és merényletsorozatok kezdődnek az iszlám vélt ellenségeivel szemben, katonai egységek szerveződnek.
60 százaléknál a hitetleneket már nem egyesével vadásszák, elkezdődnek a genocídiumok, bevezetik a Sharia törvénykezést és a keresztények, zsidók fizethetik a vallási adót (Jizya).
80%-nál felgyorsul a hitetlenek kiűzése, de már állami segédlettel zajlik a genocídium, etnikai tisztogatás.
100 százaléknál végre eljön a béke és boldogság, amit a lipsik oly régóta vártak."

Nos ezek szerint Franciaországban már 20% muszlim lehet...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés