Lefejezték Rhodes szobrát Dél-Afrikában

2020. július 16. 12:10
A BLM nyomást akar gyakorolni az Egyesült Királyságra, jelenti a CNN.

A dél-afrikai Fokvárosában ledöntötték Cecil Rhodes szobrát, és levágták az alak fejét, számol be a CNN. Az angol születésű, dél-afrikai üzletember és politikus – ő alapította meg a De Beers gyémántvállalatot – emlékműve népszerű turisztikai látványosság, a Table Mountain északi lejtőjén található. A Black Lives Matter mozgalom ezzel az akciójával akar nyomást gyakorolni az Egyesült Királyságra, hogy az szembeszálljon gyarmati múltjával.

(CNN)

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek a fehér BLM aktivisták nagyon meg fognak lepődni, amikor őket fejezik le a feketék. Dehát ők akartak forradalmat, és meg is fogják kapni.

A képen főleg fehérek döntögetnek, amiből nekem az a gondolatom támadt, hogy ez a BLM olyan mint a Jobbik. A feketék nevében tesz olyan dolgokat, amik látszólag az érdekükben történnek, de tulajdonképpen kínos a feketék számára, csak nincsenek abban a helyzetben, hogy tiltakozzanak ellene.

Hát akkor véreim, tudjuk mi a feladat: egyetlen fekát sem szabad Magyarországra engedni, bámennyire aranyos is egy síró néger kisgyerek...

Azért Dél-afrikában a BLM mozgalom régebb óta bontogatja a kis fekete szárnyát: a kilencvenes évek végén már voltak híradások lefejezett fehér farmerekről...

Következő lépés: szobrot Hitlernek? Mert ő aztán millió számra küldte halálba a fehér embereket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés