A Fidesz beletörölte a lábát a nemzeti konzultációba

2020. július 14. 18:19

Kálmán Attila
24.hu
Nem várt helyről kaptak pofont azok a választók, akik abban a hitben töltötték ki eddig a nemzeti konzultációt, hogy a kormány az eredményeket látva hoz meg fontos döntéseket.

„Nem várt helyről kaptak pofont azok a választók, akik abban a hitben töltötték ki eddig a nemzeti konzultációt, hogy a kormány az eredményeket látva hoz meg fontos döntéseket.

Kövér László házelnök, Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője nyújtott be egy határozati javaslatot az Országgyűlésnek, ami arról szól, hogy milyen feltételekkel adhatja a beleegyezését a kormány annak a 750 milliárd eurósra tervezett uniós hitelnek a felvételéhez, amivel az EU gazdaságát mentenék meg. 128 kormánypárti képviselő pedig meg is szavazta a határozatot, vagyis bizonyos feltételek mellett a kormány igent mondhat a kölcsönre. A fő megkötés az, a Fidesz-többség elfogadhatatlannak tartja, hogy az uniós forrásokat »politikai és ideológiai feltételekhez«, azaz jogállamisági kritériumokhoz kössék.

Csakhogy ez ugyanaz a hitelcsomag, amit az aktuális nemzeti konzultáció kérdéseinek összeállításakor még így címkéztek:

»A koronavírus-járványt követő gazdasági válság kezelésére Soros György új tervvel állt elő. Ebben azt javasolja, hogy az Európai Unió tagországai vegyenek fel hatalmas kölcsönöket (örökkötvények), amelyek után generációkon keresztül, örökre kamatot kellene fizetni. A szakértők szerint ez adósrabszolgaságba taszítaná a nemzeteket. Ön elutasítja Soros György tervét, amely beláthatatlanul hosszú időre eladósítaná hazánkat?«

A 750 milliárd eurós uniós csomag részleteit magyarázó cikkünkben már bő egy hónapja jeleztük, hogy minden ellenkezés dacára Magyarország jó eséllyel beleegyezik majd a hitelfelvételbe – mégis erős üzenet, hogy a keddi parlamenti szavazás alapján 128 kormánypárti képviselő végső soron igent mondott Soros György tervére. Amely – egy hónappal korábbi álláspontjuk szerint legalább is – adósrabszolgaságba taszítja Európát, és benne persze Magyarországot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Fidesz gyakran beletörli a lábát a szavazóiba, s nézi őket hülyének, szavazógépnek.........De a Fidesz szavazók számára nem ajánlott az önálló gondolkodás, persze így van ez az ellenzéki oldalon is. Ez van......

A Fidesz rádióban, a Karc FM mai műsorában az egyik betelefonáló arról elmélkedett, hogy a Fidesz elvesztette kapcsolatát a választóival, a Fidesz vezetők nem mennek a nép közé, magasból tojnak a bázisra, nem lehet elérni az országgyűlési képviselőket. Nehéz ezt cáfolni.

A tömegkapcsolat helyett, itt van a kérdőív, a posta......ez ugye kényelmesebb, egyszerűbb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés