Egyre több haláleset, napi egymillió teszt Amerikában

2020. július 12. 21:48

Washington a második hullámban még több halálesetre számít, így fokozza a teszteléseket.

2020. július 12. 21:48
null

Az Egyesült Államokban még több haláleset várható; jelentette ki Brett Giroir admirális, az amerikai emberi erőforrások minisztériumának államtitkár-helyettese az ABC televíziónak adott interjúban vasárnap.

Giroir, aki az országos vírusteszteléseket irányítja, arra kérte az amerikaiakat, hogy nyilvános helyeken hordjanak szájmaszkot, különösen azokban a térségekben, ahol ismét fellángolt a járvány. „Ha ezt nem tesszük meg, akkor nem tudjuk ellenőrzésünk alatt tartani a vírus terjedését" – tette hozzá utalva arra, hogy az Egyesült Államok déli tagállamaiban ismét rekordot dönt az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma.

A politikus leszögezte: bár több helyen hosszú ideig kell várni a tesztelésre, de rendelkezésre áll elegendő mennyiségű teszt. Elmondta, hogy például pénteken több mint 823 ezer vírustesztet végeztek el. Megítélése szerint a következő néhány hétben már napi egymillió tesztet végeznek majd.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2020. július 13. 13:19
A nagy olvasztótégely!!! :)))))
lhotx
2020. július 13. 03:10
Rajtunk nagyon számonkérték, miért marad el a sok tesztelés, merthogy az mennyire segít kordában tartani a dolgokat... Újraolvasom az Észak-Amerikai Únió polgárháborújának történetét. Tanulták önök -- annak idején --, hogy a polgárháború befejeztével a négerek helyzete fokozatosan visszaromlott a korábbi szintre? Rabszolgaság csak de iure nem volt. Az indiánok elleni harc pedig a polgárháború utolsó puskalövésével elkezdődött. Rajongok a történelemért.
figyelő4322
2020. július 12. 23:15
Való igaz, a helyzet nem nagyon javul az USA területén. Csak egy államban, FLORIDÁBAN tegnap több, mint 15 ezer pozitív tesztet jelentettek Az persze nem egyértelmű, hogy a vírus valóban egyre jobban terjed, vagy esetleg a több tesztelés miatt nő a szám.
héttörpe
2020. július 12. 21:59
Látjátok, ott bezzeg tesztelnek, nincs is semmi baj. A tesztelés a megoldás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik