Baltimore-ban is ledöntötték Kolumbusz szobrát

2020. július 05. 06:59

Ahogy korábban Miamiban, Richmondban, vagy Bostonban. Ha egy üzlet beindul...

2020. július 05. 06:59
null

Az egyesült államokbeli Baltimore-ban is ledöntötték tüntetők Kolumbusz Kristóf szobrát. Kötelekkel mozdították el talapzatáról, majd pedig belevetették a keleti nagyváros kikötőjének vizébe – adta hírül a helyi sajtó. A rongálás szombaton éjjel történt, és azok egyike, amelyekkel – sokszor zavargásokba torkolló – tüntetések résztvevői egy afroamerikai férfi, George Floyd rendőri túlkapás okozta halála miatt vonulnak az utcákra.

Amerika felfedezőjének szobrát állításuk szerint azért vetették a vízbe, mert felelős az amerikai őslakosság tömeges legyilkolásáért és kizsákmányolásáért. A szobrot 36 éve állították. Az Egyesült Államokban az utóbbi hetekben szintén ledöntöttek vagy lefejeztek Kolumbusz-szobrokat Miamiban, a virginiai Richmondban, a minnesotai St. Paulban és Bostonban.

(MTI)

(kép forrása: The Trussville Tribune)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. július 06. 12:23
Az afrikai-amerikaiak számára Kolumbusz olyan lehet, mint a magyaroknak a Budát elfoglaló Szulejmán szultán. A törököknek köszönhetjük a kávét, a kukoricát, a paradicsomot, a paprikát, a borsot, a brokkolit, a dohányt, a fügét, a barackot, a rizses húst, a pogácsát, a tarhonyát, a kebabot, a kolbászt, a szörpöt, a fürdőket stb. - de mégiscsak megszállók voltak...
Venn
2020. július 06. 09:25
Hahó! Azok a rothadt hajóácsok tehetnek mindenről! Le kell rombolni minden mai hajógyárat is! Persze az acél műveket, meg mindent. Aztán jóóóó lesz! (azoknak, akik ezt mozgatják.) :DD
mokány
2020. július 05. 23:19
Les miserables. (Nyomorultak.)
mokány
2020. július 05. 23:18
Quod licet bovi, non licet Lovi. (Noblesse oblige.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik