Pénzbírsággal sújtottak bolgár parlamenti képviselőket, mert nem viseltek szájmaszkot

2020. július 2. 19:11
A képviselők a múlt héten annak ellenére nem viseltek védőfelszerelést, hogy az egészségügyi miniszter ismét szájmaszkviselési kötelezettséget írt elő.

Pénzbüntetéssel sújtottak csütörtökön kéttucat bolgár parlamenti képviselőt, mert nem viselték a koronavírus-járvány miatt előírt szájmaszkot a törvényhozás épületében.

Egészségügyi ellenőrök a nap folyamán a 240 fős parlament 24 tagjának adták át a 300 leva (54 ezer forint) bírságról szóló értesítést. A képviselők a múlt héten annak ellenére nem viseltek védőfelszerelést, hogy az egészségügyi miniszter június 22-én ismét szájmaszkviselési kötelezettséget írt elő a zárt nyilvános terekre és a tömegközlekedési eszközökre a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedése miatt.

Több képviselő azonban tüntetőleg nem tartja be az előírást, ami súrlódásokhoz vezetett a parlament elnökségével és a szabályokat betartó képviselőtársaikkal. A bírságot Bojko Boriszov miniszterelnök sem kerülte el: őt azért marasztalták el, mert a rilai kolostorban tett korábbi látogatása alkalmával nem viselt szájmaszkot. Bulgáriában június közepe óta folyamatosan emelkedik a járványgörbe. A csaknem hétmilliós országban eddig 5154 fertőzöttet és 232 halálos áldozatot jegyeztek.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés