Egyszerre áll a kongresszus elé a négy techóriás vezére

2020. július 2. 12:08
A Kongresszus igazságügyi bizottsága 2019 júniusában jelentette be, hogy a négy internetes vállalat ellen versenyhatósági vizsgálatot indít.

Mind a négy amerikai internetes óriás, az Amazon, az Apple, a Facebook és a Google vezérigazgatója is rábólintott a kongresszusi meghallgatásra, így ez lesz az első alkalom, amikor a négy cégvezető együtt áll a bizottság elé – hozta le a Portfolio. Utolsóként Tim Cook, az Apple vezetője erősítette meg a négy cégvezér közül, hogy részt vesz a meghallgatáson a Politico információi szerint. A lap úgy tudja, hogy a Facebook és a Google is megígérte, hogy a felsővezetőit küldi a meghallgatásra, amennyiben a többi vállalat is így cselekszik. A CNBC forrásai szerint az Amazontól Jeff Bezos állna a kongresszusi bizottság elé.

A hírek szerint a meghallgatásra valamikor július végén kerülhet sor, bár a részletek egyelőre nem ismertek. Mark Zuckerberg, Sundar Pichai és Tim Cook már gyakorlottak a kongresszusi meghallgatásokban, de Jeff Bezos az Amazontól még soha nem állt ki a Kongresszus elé.

A Kongresszus igazságügyi bizottsága 2019 júniusában jelentette be, hogy a négy internetes vállalat ellen versenyhatósági vizsgálatot indít. A bizottság vezetője egy januári interjúban azt nyilatkozta, hogy világos számára, hogy a digitális piac nem működik megfelelően és nem elég erős a verseny. Szerinte a hatékony jogszabályok erősíthetnék a versenyt és teret adnának új startupok felemelkedésének.

Miközben a vizsgálatok folynak, a hírek szerint az igazságügyi minisztérium pert fontolgat a Google ellen versenykorlátozó magatartása miatt, a szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) pedig a Facebookot vizsgálja. Az Amazon és az Apple ellen szintén voltak versenyhatósági vizsgálatok már az Egyesült Államokban és külföldön is.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés