Letartóztatták Ghislaine Maxwellt, a néhai Epstein segítőjét

2020. július 2. 18:45
A manhattani szövetségi ügyészség hat rendbeli vádat emelt Maxwell ellen.

Az Egyesült Államokban letartóztatták Ghislaine Maxwellt, a kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel vádolt néhai Jeffrey Epstein bizalmasát és segítőjét – jelentette be a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szóvivője csütörtökön. A manhattani szövetségi ügyészség – amely az Epstein-üggyel foglalkozik – hat rendbeli vádat emelt Maxwell ellen. Audrey Strauss ügyész bejelentése szerint a vádpontok között szerepel összeesküvés, kiskorúak kényszerítése törvényellenes szexuális visszaélésekre, két rendbeli hamis tanúzás.

Az 58 éves Maxwellt – aki az 1991-ben rejtélyes körülmények között elhunyt egykori brit sajtómágnás, Robert Maxwell lánya – az északkeleti New Hampshire államban, egy kis településen tartóztatták le. Várhatóan csütörtökön meg is jelenik egy New Hampshire-i szövetségi bíróság előtt, ahol az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését kérelmezi majd.

Jeffrey Epstein, a nemzetközi pénzügyi világ egyik ismert alakja, tavaly augusztusban lett öngyilkos a manhattani börtöncellájában, miközben a perére várt. Emberkereskedelemmel, kényszerítéssel, fiatalkorúak megrontásával, kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel vádolták. Szoros barátainak nevét tartalmazó naptárjában olyan ismert nevek szerepeltek, mint Bill Clinton volt amerikai elnök, vagy András yorki herceg, II. Erzsébet királynő fia, aki ellen szintén nyomozás folyik az Egyesült Államokban.

Ghislaine Maxwell először Epstein barátnője volt, majd később segítője lett a kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekményekben. A vádirat szerint aktívan együttműködött Epsteinnel a visszaélésekben. Az áldozatok tanúvallomásairól tudósító amerikai sajtóhírek már korábban arról számoltak be, hogy Maxwell volt az, aki „feltérképezte” a potenciális áldozatokat: kifaggatta őket életkörülményeikről, családi viszonyaikról, elnyerte a bizalmukat, majd meghívta őket Epstein villáiba vagy magánszigetére, előkészítette őket a szexuális visszaélésekre, amelyekben gyakran maga is részt vett. Mindez a manhattani ügyészség vádiratában szintén szerepel.

(MTI)

(Fotó: Patrick McMullan / Getty Images)

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nézem a Daily Mail-en a kommentek százait. András hercegen csámcsognak, meg nagyon boldogok, hogy a bűnös úgy látszik elnyeri méltó büntetését. Én meg majdnem hányok, mikor ennyi hipokritát látok. Angliában a muszlim paki kanok évente 19 ezer (!!!) fehér tinédzser lányt törnek be szexrabszolgának. Amihez az ország eljhüjített lakossága asszisztál, mivel nem tiltakozik-lincsel-deportál. Epstein képein legalább mosolyogtak a lányok, akik saját jószántukból mentek bulizni- egy rotherhami kislány bizonyosan nem mosolyog mikor tömegesen erőszakolják a büdös muszlim hitsorsosok...

Clintonéknál most forranak a vonalak.

"Jeffrey Epstein, a nemzetközi pénzügyi világ egyik ismert alakja, tavaly augusztusban lett öngyilkos a manhattani börtöncellájában"

Ezt az "öngyilkos" lett dolgot azért tegyük sokszoros idézőjelek közé. Valamilyen oknál fogva épp akkor nem működtek a kamerák a börtönben, amikor az eset történt. Micsoda véletlen. Persze nem biztos, hogy más ölte meg, de nagyon is elképzelhető, hogy a Clinton klántól postán megkapta azt a selyemzsinórt, amire felkötötte magát.

Szerinted a mai korban az Epstein hálójába került 17 éves nyugaton felcseperedett kislány aki elment pár száz dollárért masszőrködni a pedofil moszadoshoz, sokszor szülei tudtával, az semmit sem sejtett és ártatlan áldozat? Gondold már ezt át. Ha a válaszod az , hogy szívtelen relativizáló vagyok, akkor ráteszek még ergy lapáttal: a borsodi régióban gyakran 14 éves korukban prostituált cigánylányokért nem ír senki cikket, ott nincsen pedofil bűnelkövető pellengérre állítva.
Amit állítottam az csupán annyi, hogy pár tucat, gazdag emberek hálójába sokszor önhibájából került, nem nyomorgó fehér tinédzser kislányért krokodilkönnyeket hullat a nyugati sajtó, miközben húsz év alatt mondjuk csak az UK-ban félmilliónyi tényleg szenvedő fehér gyereklány lett áldozata a paki szexrabszolgaságnak, amiről szépen csendben hallgat a magát zsinórmértéknek tekintő haladó sajtó.

Ja és elsőként írnám le: Ghislaine Maxwell halála nem öngyilkosság volt!

Miért zavarna? A mandi a valóságról tudósít- hogy a média mennyire hipokrita, azt meg én veszem észre. Epstein tinédzser áldozatairól cikkek ezrei születnek, a példámban említett nagyüzemi muszlim paki szexrabszolgaság milliós fehér tinédzser áldozatairól meg pár tucat. Ami azt jelenti, hogy az átlagolvasó meg van róla győződve, hogy Epsteinnél nincsen nagyobb pedofil, pedig csak Rotherham-ben vagy tucatnyi paki kan űberelte. Tudod olyan ez, mint a keresztény papi pedofília: 444-index-24 hu-narancs 168- óra szép munkamegosztásban heti rendszerességgel írnak róla- miközben a gyerekekkel foglalkozók közül magasan ők a legkevésbé káros csoport. Németországban, Franciaországban mostanában évente van olyan 10-10 eset. De ha az utcán megkérdezel tíz ismeretlent a pedofiliáról, 8 kapásból rávágja a keresztény papoknál nincsen elvetemültebb...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés