Az EU tiltása ellenére jöhetnek az amerikai filmesek Magyarországra

2020. június 30. 22:56

Klág Dávid
Index
Szerda délután jelentette be az EU, hogy 15 ország számára megnyitják az unió külső határait, de a 15 országban nincsen benne az Egyesült Államok.

„Hiába szavazta meg az EU, hogy az Egyesült Államok számára nem nyitják meg az unió külső határait, Magyarország kivételt tesz azért, hogy amerikai filmesek tudjanak az országban dolgozni, írja a Variety.

Szerda délután jelentette be az Európai Unió, hogy 15 ország számára megnyitják az unió külső határait, de a 15 országban nincsen benne az Egyesült Államok.

A döntés ugyan jogilag nem kötelezi a tagállamokat, de mint írtuk, ha egy ország úgy dönt, hogy az uniós listán kívülről is beenged látogatókat, azzal azt kockáztatja, hogy a többi uniós állam újra megtiltja az ő állampolgárainak a beutazását. Az EU döntése előtt már bejelentették, hogy a nyáron a Dűne című film stábja és több főszereplője is Magyarországra fog jönni, hogy elkezdjék a film pótforgatását.

A Nemzeti Filmintézet vezetője, Káel Csaba nyilatkozta a Varietynek, hogy a magyar veszélyhelyzet elmúltával és az utazási korlátozások fokozatos feloldásával különleges kivételt kaphatnak az EU-n kívülről érkezők, akiknek így nem kell karanténban tölteniük időt a beutazást követően. Káel szerint újraindulnak a nemzetközi projektek, és a produkciók teljes gőzzel megkezdődhetnek. Folytatják a Halo-sorozat, a már említett Dűne, a The Banker's Wife című Amazon-sorozat és a The Nightingale című háborús film munkálatait is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Munkahelyeket teremt.

Már megbocsáss, de bajod ezzel? Mást se csinál az egész világ, mint hogy az egészségügyi kockázatot és a várható hasznot próbálja összevetni. Ezért igen: van az a pénz, amiért bizonyos kockázatok vállalhatóak.

Feltételezhetően egy filmes stáb tagjai betartanak bizonyos biztonsági előírásokat, a színészeket tesztelik magukat, stb. valószínűleg kevesebb a kockázat mint egy átlag osztrák turistával.

Az index Orbánról: Jajjajjaj! A kormány kiszabik a magyarokkal! Ajvé, ajvé! Minden szar lesz! Lezárják a határokat. Hogy a Zorbán lophasson. Hogy mészárolja a magyarokat. Ajvé, ajvé! Jajjajjaj! A kormány kiszabik a magyarokkal! Ajvé, ajvé! Minden szar lesz! Lezárják a határokat. Hogy a Zorbán lophasson. Hogy mészárolja a magyarokat. Ajvé, ajvé! Jajjajjaj!

Az index egy baloldali kormányról: Kormányunk helyesen mérte fel a Szovjetúnió (bocs, EU, már nem a nagypapa írja a cikket...) szándékát. Egyedi döntésével a népgazdaságot támogatja, még a nehéz időkben is.

Az Index dögöljön meg.

Gúnyolódást véltem érezni benne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés