Hello, Joseph McCarthy!

2020. június 29. 8:54

George F. Hemingway
Magyar Nemzet
Szeretett hazámban ma olyan boszorkányüldözés folyik, amit Amerika Joseph McCarthy óta nem látott.

„A revizionista történelem az egyik legnehezebb műfaj. Nemcsak azért, mert a társadalom által évtizedek vagy évszázadok óta elfogadott történelmet kell megcáfolni, hanem azért is, mert távol van az eseményektől, amelyeket új megvilágításba kíván helyezni. Bennem mindig gyanút keltett, amikor a hatalmon lévők újra akarták írni az elmúlt évszázadok, évezredek eseményeinek krónikáját. Az évtizedek során több olyan esettel találkoztam, amikor a győztesek új megvilágításba helyezték vagy csak egyszerűen átírták a múlt történéseit. De csak most találkoztam egy olyan szituációval, amikor a lúzerek próbálják átírni a történelmet. Ez teszi a mai történéseket igazán érdekessé.

Ha van egy olyan tulajdonsága az Amerikai Egyesült Államoknak, amely kiemelkedő és sok társadalom fölé helyezi, az a fantasztikus szólás- és sajtószabadság. Azt mondtam, hogy van?

Volt.

A PC, vagyis a politikailag korrekt beszéd már évek óta téma az Egyesült Államokban. A PC lényege, hogy a társadalom egy része tiltani szeretne minden olyan kifejezést, ami valamelyik kisebbségnek vagy társadalmi csoportnak nem tetszik, mert az számára sértőnek, kirekesztőnek vagy valamilyen tekintetben elítélhetőnek tűnik. Ez a totalitárius gondolkodás vezetett oda, hogy szeretett hazámban ma olyan boszorkányüldözés folyik, amit Amerika Joseph McCarthy óta nem látott. Talán emlékszik az olvasó, hogy McCarthy az 1940-es évek végén, az 50-es évek elején boszorkányüldözést folytatott olyan baloldali vagy baloldalinak hitt emberek ellen, akiket kommunistának, a Szovjetunió ügynökeinek titulált. Ennek a szörnyűségnek lett az eredménye az úgynevezett Hollywood blacklist. Művészeket és másokat fosztott meg évekre a szereplés, a kenyérkeresés lehetőségétől. Most más előjellel, hasonló jelenségeket tapasztalhatunk Abraham Lincoln hazájában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És McCarthy alatt boszorányüédözés volt, vagy valódi kommunisták, kémek, szubverzivek, téglák keresése?

Szerintem de. Ma már lehet tudni, hogy a Szovjetunió mindenhová beszervezte az embereit, módszeresen igyekezett megnyerni a saját ügyének az eleve baloldali írókat, újságírókat, az úgynevezett "társutasokat" (hasznos idiótákat). Rendszeresek voltak a moszkvai meghívások, ahol megnézték a moszkvai balettelőadást, gyárakba látogattak, értelmiségiekkel beszélgettek - és nem tudták, hogy az egész útjuk minden percét megszervezte a KGB, hogy ne találkozhassanak átlagemberrel.

Ettől eltekintve egyetértek a cikkel. Nagy kár, hogy Amerikában nem igazán jelenhetne meg egy ilyen cikk, de még a Facebookon vagy a Twitteren se lehetne rá linket elhelyezni...

Akkor mi a definíciód a boszorkányüldözésre?

Mondtam én ilyet valahol, vagy következik ez abból, amit írtam?
Minden titkosszolgálat feladata (többek között) a vele szemben álló országok destabilizálása a meglévő törésvonalak felerősítésével, ahogy a kémelhárítás feladata az idegen titkosszolgálatok tevékenységének blokkolása.

Nem elég jó a definíciód.
Boszorkányüldözés: valakinek, valakiknek üldözése igaztalan vádak alapján. (mivel boszorkányok nincsenek II András király óta)
A rendszerváltáskor viszont a valós vádak elöl menekülő kommunisták dobták be a szóhasználatba.
Amerikában a kommunista befolyás, társadalmi veszélyesség szintén valós volt.

Az elnyomott fekete kisebbség még elnököt is adhatott Amerikának. Obama mit tett a feketékért, rajt miért nem kérik számon?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés