Ez már teljesen a sztálini szovjet időket idézi

2020. június 20. 18:31

Bárándy Péter
Hírklikk
Az ország egyes területei, illetve az ország lakosainak egymással való személyes érintkezése tiltható. Interjú.

„Hasonlóan ironikusan látja az egészségügyi válsághelyzet-szabályozás tartalmát is?

Ebben nincs olyan, mint a veszélyhelyzetnél, ahol az Alaptörvény kimondja, hogy az alapvető jogok – kevés kivételtől eltekintve, mint például a kínzás, az embertelen bánásmód  – is korlátozhatók. Ugyanakkor van egy igen kimerítő felsorolás azokról a jogokról, amelyek korlátozhatók vagy megtilthatók. Megjegyzem, csak azokat mondom példaként, amelyek átmenetileg képesek biztosítani a korlátlan hatalomgyakorlást Orbán Viktornak. Az egyik: minden olyan létesítmény, rendezvény és tevékenység, amely elősegítheti a járvány terjedését  megtiltható, illetve korlátozható.

Például a tüntetések, a szervezkedések?

No meg a sub rosa, azaz titkos vagy az annak minősített összejövetelek is. De folytatom a felsorolást. Lezárhatók az ország egyes területei, valamint a Magyarország és más országok közötti személyforgalom. Ez pedig már teljesen a sztálini szovjet időket idézi: az ország egyes területei, illetve az ország lakosainak egymással való személyes érintkezése tiltható. Mondom is tovább: az egészségügyi készlet állagának megóvására elrendelhető a rendőrség és honvédség közreműködése, előírható a kórházparancsnokok kirendelése. De van közlekedési korlátozás, küldemények kézbesítésére vonatkozó tilalomra, korlátozásra is mód. S hadd említsem meg a felsorolás azon pontját, amelynek olvastán jóleső melegséget érzek, amit kedvesnek, aranyosnak is mondhatnék: a védett vezetők egészségügyi ellátásának koordinálására, az előírások végrehajtására és ellenőrzésére vonatkozó rendelkezések állapíthatók meg. El tudom képzelni, ahogy egy meleg szobában ott ült az a kevéssé képzett pár ember, és beemelte ezt a jogszabályba, kimutatva, hogy nekik is vannak emberi érzéseik.

Hát, én nem feltétlenül gondolom így.

Mondok jobbat: a kivételek között van egy olyan kitétel, amely szerint a közbeszerzések menetében a miniszterelnök egyedi mentesítése alapján, el lehet térni a szabályoktól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Korát tekintve a veszélyeztetett korcsoportba tartozik..........
Ha ezt érti......

Bárándy bajban lesz, mert ha már most "sztálini" a rendszer, mit fog mondani a 2022-es kampányban? Akkor már unalmas és elcsépelt, hatástalan lesz a "sztálini" jelző. De mit tud majd új dehonesztáló fokozatként kitalálni?

Bárándy inkább emlékeztet a maffia lábtörlőjére, a vöröskuytákkölykeinek tisztára sikálójára.
A Hírklikk még a szennysajtónak is legalja, köpőcsészéje

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés