Lemondása óta először hagyta el Olaszországot XVI. Benedek pápa

2020. június 18. 17:42
A 93 éves volt egyházfő betegeskedő fivérét látogatta meg.

„Testvére betegágyához utazott XVI. Benedek nyugalmazott pápa Vatikánvárosból Regensburgba” – jelentette be a szentszéki szóvivő csütörtökön XVI. Benedek első útját, amelyet 2013-as lemondása óta Olaszországon kívül tesz.

XVI. Benedek a római Ciampino repülőtérről először Münchenbe, majd Regensburgba utazott. A 93 éves nyugalmazott egyházfőt személyi titkára, Georg Gaenswein és egy orvos kísérte, valamint a vatikáni biztonsági szolgálat parancsnokhelyettese és annak a kolostornak egy szerzetesnővére, ahol a volt pápa Vatikánvárosban él. XVI. Benedek 2013 februárjában bejelentett lemondása után most először hagyta el Olaszország területét. Utazását három évvel idősebb fivére, a súlyos beteg Georg Ratzinger egészségi állapota indokolta. Georg Ratzinger szintén papként szolgál. A regensburgi egyházmegye közleménye szerint XVI. Benedek nyugalmazott pápa az utazásról konzultált utódjával, Ferenc pápával is. Talán ez az utolsó alkalom, hogy a két testvér, Georg és Joseph találkozik egymással - közölte az egyházmegye. A szentszéki szóvivő újságírói kérdésre közölte, hogy XVI. Benedek utazásáról gyors döntés született, és egyelőre nem ismert XVI. Benedek vatikáni visszatérésnek dátuma. A nyugalmazott pápa a regensburgi szemináriumban szállt meg.

A zenészként és kórusvezetőként is ismert Georg Ratzingert 1951-ben szentelték pappá testvérével együtt. A két fivér mindig szoros kapcsolatot ápolt: XVI. Benedek pápává választása után Georg Ratzinger gyakran meglátogatta testvérét a Vatikánban, és lemondása után is felkereste őt.

(MTI)

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mégis lemondatták egészségügyi problémák miatt. ....

Csakugyan? Akkor te állítólag "igaz"katolikus vagy, mert tudni véled, hogy mi az "igaz" tanítás / hiszen az eretnekség megítéléséhez ezt tudni kellene /. Továbbá, univerzális ismeretséged van a katolikus papok között, hiszen mindegyikről meg tudod állapítani, hogy "szektás tévtanító". Szóval, az emeletes marhaságoktól nyüzsgő bejegyzésed nem ér egy fabatkát sem.

Nocsak, kiengedték a pápát a szobafogságból?

Szerintem többet már nem tér vissza életében a Vatikánba.

Vissza a csatornába, patkány! A pedofil rabbikhoz!
X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés