Meghalt Jean Raspail, A szentek tábora írója

2020. június 14. 9:12
A migránsválságot megjósoló regény francia szerzője 94 éves volt.

Néhány nappal 95. születésnapja előtt meghalt Jean Raspail francia író – adja hírül a Figaro. A La Dépêche arról ír: Raspail-t december óta kezelték kórházban, a koronavírus-járvány miatt egészen az utolsó napjaiig nem látogathatta meg a családja.

A magát monarchistaként, ultrareakciósként leíró Raspail leghíresebb és legvitatottabb műve a Le Camp des saints (A szentek tábora) című 1973-as regény, amiben megjósolta az európai bevándorlási válságot. A regényt és Raspail különleges írói univerzumát lapunk hosszabb írásban is bemutatta, amelyet ezen a linken érnek el.

Raspail 1949-től kezdve járta a világot, expedícióiról emlékezetes könyvekben emlékezett meg. Különösen foglalkoztatta őt az eltűnésre ítélt őslakos népek sorsa, illetve a magányos, biztos kudarcot vállaló hősök alakja. Nemrég a Patagóniai Királyság érdekes történetéről is beszámoltunk: Raspail a nyolcvanas években a nem létező királyság főkonzuljává nevezte ki magát.

Jean Raspail halálhírére Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés elnöke a Twitteren így reagált: „Hatalmas veszteség ez a nemzeti tábornak. Újra kell olvasni A szentek táborát, amely azon túl, hogy tehetségesen idézte meg a bevándorlás veszélyeit, jóval a Behódolás előtt könyörtelenül leírta az elit behódolását.” 

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés