A Black Lives Matter hazugsága

2020. június 2. 21:29
Minden érthető lenne, ha a tettes rendőröket nem vonnák felelősségre, és az amerikai rendőrség tényleg pikkelne a feketékre – de egyik sem igaz.

Ártatlan, fekete férfit gyilkolt rendőr, ezt nem tűrhetjük tovább, „nem megengedhető, hogy a rendőrség intézkedése során fegyvertelen fekete bőrű emberek tucatjai haljanak meg” (Cseh Katka), és hasonló szólamok uralják a baloldali közbeszédet a napokban. Még Budapesten is szerveznek szimpátiatüntetést a Black Lives Matter mellett. 

Mindez érthető lenne, ha a tettes rendőröket nem vonnák felelősségre, és az amerikai rendőrség tényleg pikkelne a feketékre – de egyik sem igaz. 

Utóbbi persze, mármint hogy az amerikai rendőrség (pontosabban minden nyugati ország rendőrsége, de főleg a jobboldali kormányok által vezetett országokéi) rasszisták, de legalábbis elnyomó intézmények, alaptétel a radikális baloldalon.

Eközben viszont: a minneapolisi intézkedő rendőröket elbocsátották, a George Floyd nyakán nyolc percig térdelőt pedig gyilkosságért beperelték. Azaz példás felelősségre vonás történik épp.

Az amerikai rendőrség pedig nem pikkel a feketékre, ugyanis ugyanígy jártak volna el akkor is, ha fehér csávóhoz riasztják őket. 

Fun fact: a minneapolisi rendőrfőnök fekete (Medaria Arradondo); a a minneapolisi polgármester demokrata (pontosabban: Demokrata-Farmer-Munkáspárt); és az egyik minnesotai szenátor, Amy Klobuchar úgyszintén demokrata.

Klobuchart egyébként, aki az elnökjelöltségre is pályázott, amikor a maga idejében ügyész volt Minnesotában, KloboCopnak hívták, és aktívan közreműködött egy olyan rendszer kiépülésében, amiben a rendőrök érinthetetlenek, azaz immunitást biztosított a rendőröknek, és nem volt hajlandó ellenük eljárást indítani, legalább tucatnyi esetben. 

De biztos jó alelnök-jelölt lenne Joe Biden mellé, a rendőrségellenes baloldaliak álma. 

Ahogy War on Cops című, 2017-es könyvében és a Mandinernek adott interjújában is elmondta a Black Lives Matterrel kapcsolatban Heather Mac Donald amerikai kriminológus: az amerikai rendőrség munkája adatvezérelt. Oda mennek, ahol az adatok szerint több a bűnelkövetés, és ahová hívják őket. A feketék körében azonban különböző okokból magasabb a bűnözési arány, ezért a rendőrség is többet foglalkozik velük. Az ország 75 legnagyobb megyéjében, amelyekben a népesség nagy része él, a feketék az erőszakos bűncselekmények kétharmadát követik el, miközben csak a 75 megye népességének 15 százalékát teszik ki.

Annak, hogy a rendőrök kimennek, ha feketék hívják ki őket feketék miatt, 

az amúgy a jogkövető feketék nagyon is örülnek,

mert attól nem fogsz feketeként a kirablód nyakába borulni, hogy ő is fekete testvér. A feketék körében magas bűnözési aránynak tehát nagyrészt az áldozatai is feketék – és gyakran halálos áldozatokról beszélünk. 

Hogy miért magasabb a feketék körében a bűnözési arány, arról lehet beszélni, de ezügyben a megoldás nem a rendfenntartó szervek kezében van, hanem a politikusokéban és a társadalméban. A rendőrség dolga a rendfenntartás. 

Arról nem is beszélve, hogy a fehérek is áldozatai a rendőrségi brutalitásnak, csak az ilyen esetek nem szoktak a média érdeklődésének homlokterébe kerülni. Természetesen számítanak a fekete életek, de a fehér életek is számítanak. Bizonyára akadnak rasszista rendőrök, de a rendőrség nem rasszista, sőt rengeteg fekete és hispán kopó is van. 

Az, hogy

az amerikai rendőrség szükségtelen brutalitással lép fel kisebb esetekben is az elkövetők ellen, rossz gyakorlat,

amin változtatniuk kellene, de egyaránt érint feketéket és fehéreket, különbség nélkül. Akár hiszik, akár nem, Amerikában nincs rendszerszintű rasszizmus, és a valóban rasszista szervezetek is marginálisak. Sajnálatos, hogy Cseh Katka és mindenki más automatikusan beáll ebbe az idétlen kórusba, és rögtön Black Lives Matterözik.

Persze értem én, a BLM egy radikálbalos szervezet, beleillik a narratívába. 

Valójában azonban megalapozatlan hangulatkeltésről van szó. 

Minden élet számít. A feketéké, a fehéreké és a rendőröké is.
 

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" A feketék körében azonban különböző okokból magasabb a bűnözési arány, ezért a rendőrség is többet foglalkozik velük. Az ország 75 legnagyobb megyéjében, amelyekben a népesség nagy része él, a feketék az erőszakos bűncselekmények kétharmadát követik el, miközben csak a 75 megye népességének 15 százalékát teszik ki."

Nálunk ugyanez a helyzet a cigányokkal. A lakosság kb 10%-t teszik ki, de a börtönökben jóval magasabb az arányuk. És nem a fajgyűlölet miatt.

Végre egy szerző aki az érzelemmentes számok világa felől közelít!
Az USA fekete férfiainak extrém túlreprezentációja az erőszakos bűncselekményekben még a cigányainkhoz mérten is párját ritkítja. A balos lebegők, mint a sorosbérenc Katka is azt felejtik el, hogy az USA-ban létezik rassz alapú bűnügyi statisztika, amit az FBI állít össze évente.
Ez bár nem minden elemében nyilvános, jobboldali szervezetek azért három-négyévente összeállítanak belőle egy sokkoló kiadványt, a címe: The Color of Crime.
Érdemes eredetiben megnézni, ilyen sokkoló adatok vannak benne pl:

In 2013, of the approximately 660,000 crimes of interracial violence that involved blacks and whites, blacks were the perpetrators 85 percent of the time. This meant a black person was 27 times more likely to attack a white person than vice versa.

If New York City were all white, the murder rate would drop by 91 percent, the robbery rate by 81 percent, and the shootings rate by 97 percent.

In 2015, a black person was 2.45 times more likely than a white person to be shot and killed by the police. A Hispanic person was 1.21 times more likely. These figures are well within what would be expected given race differences in crime rates and likelihood to resist arrest.
In 2015, police killings of blacks accounted for approximately 4 percent of homicides of blacks. Police killings of unarmed blacks accounted for approximately 0.6 percent of homicides of blacks. The overwhelming majority of black homicide victims (93 percent from 1980 to 2008) were killed by blacks.

Válaszok:
Megtalálta | 2020. június 2. 22:50

Az előbb utaltam a The Color of Crime kiadványra, a linkjét lefelejtettem:

extension://gfdkcfdhglbbcnllmb..://2kpcwh2r7phz1nq4jj237m22-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2016/03/Color-Of-Crime-2016.pdf

És eszembe jutott a legsokkolóbb adat, amivel a sok hüje lebegő fiatalt szembesíteni kellene: a rasszok közötti nemi erőszak hihetetlen eltérést mutat. A fekete kanok az USA-ban évente 20-és 30 ezer körüli fehér nőt erőszakolnak meg, míg a fehér férfiak 10-15 néger nőt!
A legszebb az egészben, hogy Obama regnálásának legvégén titkosította ezt az adatot, ez azóta nem elérhető információ. Ó, ezek az ártatlan afroamerikai férfiak, ugye Katka?

Nehezen megy, de talán ez működő link lesz a Color of Crime-hoz...
https://www.amren.com/archives..

"... az USA-ban létezik rassz alapú bűnügyi statisztika, amit az FBI állít össze évente."

Egyébként ez a vicc, hogy náluk, a demokrácia őshazájában ez bevett gyakorlat, nálunk meg megemlíteni sem szabad. Az Usának megvannak a maga problémái, de olyan frankó faji/nemi megosztásbeli statisztikákat lehet nézni a különféle minisztériumok honlapjain, hogy az valami döbbenet.

Miközben már Katka is BLM hívő és amerika lángol, Chicagoban ezen a hétvégén a négerek egymás közötti lövöldözéseibe 16-an haltak meg és lett 30 sebesült. Csak májusban volt 71 áldozat, és ez évben eddig 235 főleg fekete halott akiket döntően feketék gyilkoltak meg. A világ megőrült, miről beszélünk, feketék elnyomása meg rendőri rasszista erőszak? Mikor a feketék a saját életüket nem becsülik semmire...

Jó hogy hoztad ezt az igazi klasszik fake-newst a 444-ről (ők meg a voxról vették át)
Ezeket valamiért kihagytad:
a fehérek ellen elkövetett gyilkosságokat jóval valószínűbb, hogy megoldja a rendőrség, mint a feketék ellen elkövetetteket
a fehér áldozatok az amerikai gyilkossági áldozatok kevesebb mint felét teszik ki, mégis a halálra ítélt gyilkosok 80 százaléka egy fehér embert ölt meg
a fekete amerikaiakat sokkal nagyobb eséllyel tartóztatják le kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért, pedig nincs lényegi különbség abban, hogy a különféle bőrszínű közösségek hány százaléka fogyaszt drogot
azokat a feketéket, akiket beidéznek esküdtnek, jóval nagyobb eséllyel szórja ki az ügyészség, mint a potenciális fehér esküdteket

Tényleg csak kapásból reagálnék rájuk, valamennyi felvetés a feketék extrém bűnözésben mutatott túlreprezentációjával kapcsolatos következmény. Ugyanazért a bűncselekményért a visszaeső nagyobb büntetést kap, a fekték a közlekedési szabályokat lazán kezelik, gyorshajtásban köztudottan élenjárók, esküdtnek börtönviselt nem jó, a zárt, rendőrökkel ellenséges feketék falaznak még a bűnözőiknek is, náluk tán csak a muszlimoknál ér el kevesebb felderítési mutatót a rendőrség, a drogfogyaztás és terjesztés nem ugyanaz stb-stb. Mész a tüntire?

Csak a 3. ponthoz. Beidéztem az FBI rasszalapú statisztikáit az erőszakos bűncselekmények körében. Nyilván ezen lazán átlendülsz, de ha lassítanál és beleolvasnál, talán leesne az egész problémahalmaz alapja az afroamerikaiak estrém túlreprezentációja az erőszakos bűncselekményekben. A statisztikák szerint a lakosság 6%-át adó fekete férfiak felelősek a gyilkosságok több mint a feléért. A nemi erőszakokban szintén élcsapat. A negyvenmilliós fekete közösség férfiainak harmada életes során bíróság elé kerül. Amiért te itt nyafogsz, az ennek az alaphelyzetnek a rendőri munkára való kivetülése. Évente egy tucatnyi fegyvertelen feketét lőnek le a rendőrök- ez smafu egy ilyen kriminális tömegnél- ráadásul ezek a szent áldozatok majdnem mind karrierbűnözők.
És még egyszer- Chicagoban most hétvégén 16 halott 30 sebesült fekák egymás közötti leszámolásainak következtében. Mi a faszomról hadováltok?

Nagyon, nagyon igazad van!

Vox, mint objektív mérce a rasszizmus terén. Te nagy kretén lehetsz...
Ha megnézed milyen tényeket vetít elénk a vox és mellé előveszed az FBI rasszalapú bűnügyi statisztikáit, még te is rájöhetsz mekkora kretének.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés